Politika
02.06.2018. 18:33
R.E./Beta/Foto: Printscreen Youtube

POSLE IZBORNOG DEBAKLA BIRALI NOVO RUKOVODSTVO: Zoran Lutovac novi predsednik Demokratske stranke

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zoran Lutovac izabran je danas za novog predsednika Demokratske stranke (DS).

Kako je saopštila DS na Tviteru, Lutovac je dobio poverenje 659 delegata na izbornoj skupštini stranke, Gordana Čomić dobila je 468 glasova, a Branislav Lečić 123 glasa.

U obraćanju po proglašenju rezultata izbora, Lutovac je rekao da promena u Srbiji neće biti bez DS-a.

"Bez Demokratske stranke nema promena, nema poboljšanja naše Srbije. Zato zajedno moramo da pobedimo apatiju, da izađemo u susret milionima koji su bili jednom sa nama", kazao je novi predsednik DS-a.

Pored kandidata za predsednika stranke, delegati su na današnoj izbornoj skupštini u Centru "Sava" u Beogradu glasali i za pet potpredsednika, predsednika Političkog saveta, članove stalnog sastava Glavnog i Nadzornog odbora, kao i za članove Statutarne komisije.

Izbori u Demokratskoj stranci su usledili pošto je predsednik DS Dragan Šutanovac podneo ostavku posle loših izbornih rezultata na beogradskim izborima u martu ove godine na kojima su demokrate osvojile svega 2,25 odsto glasova izašlih birača.

Šutanovac je za predsednika DS izabran na neposrednim izborima 2016. godine, dok su današnji izbori održani po delegatskom sistemu, što se objašnjava najčešće finansijskim i tehničkim razlozima jer je većina članova tražila da se stranački izbori održe što pre

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve