Politika
03.11.2018. 17:09
R.E./Beta

PREDSEDNIK SRBIJE NA SASTANKU SA AMERIČKIM KONGRESMENOM TEDOM POOM: Iskoristiti postojeću priliku za kompromis o pitanju Kosova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas na sastanku s kongresmenom Tedom Poom, kopredsedavajućim Srpskog kokusa u Kongresu SAD, "izrazio zadovoljstvo što aktuelna američka administracija ostaje otvorena i spremna da razmotri sve predloge kako bi se iskoristila postojeća prilika za postizanje kompromisa" o pitanju Kosova kroz dijalog Beograda i Prištine.

Služba predsednika Republike za saradnju s medijima je saopštila da je kongresmen "podržao stav da Beogradu i Prištini treba pružiti prostor i vreme da postignu međusobni dogovor".

Vučić je Pou zahvalio zbog dugogodišnje angažovanja u Srpskom kokusu koji je pomogao jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD, kao i boljem razumevanju stavova i politike Srbije u američkoj administraciji.

"Kao primer ozbiljnog pristupa situaciji na Zapadnom Balkanu, koji je od pomoći za sve u regionu", Vučić je "posebno istakao pismo koje je kongresmen Po, sa sedmoricom kolega iz američkog Kongresa, pre četiri dana uputio državnom sekretaru Pompeu".

U saopštenju piše da je Vučić na sastanku s kongresmenom "zahvalio za podršku SAD evropskom putu Srbije".

Rekao je i da "postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje dveju zemalja, konstatujući da se povećava broj američkih investicija na srpskom tržištu i ističući da se saradnja proširuje i na oblast infrastrukture".

Kongresmen je rekao da "u Kongresu SAD jača interes za Srbiju, jer je sve više ljudi vidi kao zemlju partnera", piše u saopštenju.

On je istakao da će "predstojeće obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata biti prilika da se u Americi pokaže poštovanje za istorijsko savezništvo sa Srbijom".
Kongresmen je rekao i da je lično preneo poziv predsednika Vučića predsedniku Trampu da poseti Srbiju i da će to ponovo učiniti", piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve