Politika
06.09.2018. 15:12
Tanjug

PREMIJERKA: Nisam korumpirana, ja nemam nepotizam

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijerka Srbije Ana Brnabić osvrnula se u intervjuu za "Al Džazira Balkans" na prepisku na Tviteru sa Vukom Jeremićem, koji ju je optužio za nepotizam.

Brnabićeva je istakla da ona nije korumpirana i da kod nje nema nepotizma.

"Ja nisam korumpirana, ja nemam nepotizam. Moj brat radi svoj posao, koji je radio i pre nego što sam ja postala i ministar i premijer", rekla je Brnabićeva.

Upitana zašto je ušla u polemiku sa Jeremićem, koji ju je optužio za nepotizam i poručio da će završiti u zatvoru, Brnabićeva je rekla:

"Nije poručio, on je obećao. To najbolje govori o vladavini prava koju oni obećavaju, ne Vuk Jeremić, nego Savez za Srbiju. To je ta vladavina prava da ljudi prete, obećavaju, ne samo da ću ja završiti u zatvoru, nego moj brat, porodica, bez ikakvog dokaza. Oni već presudili, to je ono što su oni u svom programu ponudili građanima", rekla je Brnabićeva.

Napominje da je u polemiku sa Jeremićem ušla jer je optužio njenog brata za korupciju i naglasila da njen brat radi u multinacionalnoj firmi, čiji nije ni vlasnik ni suvlasnik, već jedan od zaposlenih.

Ta firma, kako je navela, listovana je na međunarodnim berzama, a u Srbiji zapošljava 500 ljudi.

Na pitanje da li bi trebalo da neka institucija poput Agencije za borbu protiv korupcije ispita da li je kompanija "Aseko" privilegovana jer je ona premijer, premijerka je rekla da se nada i da očekuje da "neko reguje", da tužilaštvo reaguje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve