Politika
16.08.2018. 14:03
R.E./Tanjug

SASTALI SE PREDSEDNIK SRBIJE I ŠEF MISIJE OEBS-a: Vučić i Oricio o reformi pravosuđa i medijskoj strategiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio razmotrili su pitanje reforme u oblasti pravosuđa sa ciljem jačanja nezavisnosti sudstva i unapređenja efikasnosti pravosudnih organa. Oricio je pohvalio Vučićevu ulogu u podsticanju rada na izradi medijske strategije.

Aleksandar Vučić je na današnjem sastanku izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zbog doprinosa Misije OEBS-a reformskim procesima u Srbiji, kroz programske aktivnosti usredsređene na vladavinu prava i ljudska prava, reformu policije, demokratizaciju društva, a posebno na oblast medija.

Dvojica sagovornika sagledali su napredak u izradi medijske strategije, koja, kroz najbolje primere evropskih iskustava, treba da doprinese unapređenju medijske atmosfere u Srbiji, navodi se u saopštenju pres-službe predsednika Srbije.

Ambasador Oricio je pohvalio ulogu predsednika Vučića u podsticanju rada na izradi medijske strategije i rekao da je zadovoljan konstruktivnim pristupom radne grupe, jer se na svakom sastanku ostvari određeni napredak.

Naglasio je da će Misija OEBS-a nastaviti da, kroz pružanje saveta u izradi i primeni zakona, deli svoje znanje i iskustvo i tako podrži i pomogne ambiciozne reforme u Srbiji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve