Politika
04.03.2019. 19:13
R.E./Beta

SRBIJA UPUTILA NOTU AUSTRIJI ZBOG GRAFITA OVK: Ivica Tončev otputovao u Beč

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Ivica Tončev izjavio je danas da očekuje od austrijskih organa da pojačaju mere bezbednosti srpskih diplomatsko-konzularnih predstavnistava u Austriji kako bi ubuduće bili sprečeni incidenti kao što je ispisivanje grafita "OVK" na zgradi konzulata u Beču.

"O bezbednosti diplomatsko-konzularnih predstavnistava Srbije u inostranstvu brine zemlja domaćin, u ovom slucaju Austrija. Posle incidenta, jutros je predata nota austrijskom ministarstvu spoljnih poslova. Očekujemo da austrijski nadležni organi u što kraćem vremenskom roku pronadju počinioce ovog dela", naveo je Tončev u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Beču, nepoznate osobe ispisale su tokom noći grafit "UČK", što je na albanskom skraćenica za bivšu Oslobodilačku vojsku Kosova (OVK).

Tončev je zbog tog incidenta odmah otputovao u Beč.

On je u izjavi naveo da se "u Beogradu i Srbiji vodi računa o svim stranim predstavništvima" i da Srbija očekuje da to važi i za njene objekte u inostranstvu.

"Što se tiče Albanaca, smatram da ovim pokazaju veliku nervozu i sve veće nezadovoljstvo, jer Srbija očigledno dobro radi svoj posao, posebno na polju spoljno-političkih odnosa, tako da više ne prolaze njihove laži", dodao je Tončev.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve