Politika
20.07.2018. 12:05
R.E./Beta

STEFANOVIĆ KOMENTARIŠE KOLINDINU IZJAVU: Zveckanje oružjem i stalno vraćanje u prošlost neće doprineti boljim odnosima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi voleo da u regionu bude više saradnje i ljudi koji grade mir, a manje onih koji pričaju o oružju.
"Nadam se da stalno pominjanje oružja i zveckanje njime ne znači ništa loše po ljude u okruženju, a više bih voleo da pričamo o saradnji, umesto da se svaki dan vraćamo u prošlost u kojoj su činjeni teški ratni zločini, a oni protiv Srba najmanje su istraživani", rekao je Stefanović novinarima upitan da prokomentariše izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da su Hrvati i Albanci braća po oružju.

Stefanović je izrazio nezadovoljstvo zbog trenda da se iznose priče kojima se dižu tenzije i dodao da Srbija u tome neće učestvovati.

Srbija je zemlja koja se bori za svoju bolju budućnost, bolju budućnost dece, i bićemo snažni da branimo svoju zemlju, rekao je minisar i dodao da to potvrdjuje i današnja svečanost prijema u radni odnos novih 272 policajca i vatrogasca-spasioca.

"Želimo da gradimo budućnost i ne želimo nikom zlo, ali smo sposobni da branimo svoj narod", rekao je Stefanović

Stefanović je danas uručio rešenja za prijem u radni odnos u MUP diplomiranim studentima Kriminalističko policijske akademije, polaznicima 14. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i 2. klase Osnovne obuke za pripadnike vatrogasno – spasilačkih jedinica.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve