Politika
21.06.2018. 12:54
Beta

STEFANOVIĆ O MIGRANTIMA: Pitamo Evropu, šta dalje?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija nastavlja da se ponaša humano i odgovorno prema migrantima.

On je dodao, međutim, da Srbija od Evrope traži jasan savet ili poruku o tome šta i kako dalje u odnosu sa njima.

Stefanović je za televiziju Pink rekao da na sastanku u Briselu o migracionoj situaciji na Zapadnom Balkanu nažalost nije čuo viziju o tome šta se preporučuje Srbiji, u koju migranti stižu iz zemalja EU.

- Migranti kod nas stižu iz EU. Da li su iz Bugarske ili Grčke, svejedno... Vi nama treba da date rešenje, zato što ti ljudi dolaze u Srbiju i iz nje dalje hoće u EU - kazao je Stefanović.

Dodao je da Evropa treba da kaže šta će preduzeti u slučaju da migracije postanu intenzivne kao 2015. godine i šta se savetuje Srbiji.

- Šta će preduzeti? Da li će zatvoriti svoje granice, kao što Austrija kaže da će zatvoriti svoje granice? A ja ih pitam: "Je l' to znači dizanje zidova, žice? Je l' to onda savetuje Srbiji?'' - kazao je ministar.

Stefanović je rekao da se Srbija ponaša humano, odgovorno, poštuje međunarodne propise, slobodu kretanja, pravo na azil i pravo na zaštitu, ali da traži odgovor od Evrope šta dalje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve