Politika
27.02.2019. 16:13
R.E./Beta

SULEJMAN UGLJANIN NAJAVIO PROTESTE U NOVOM PAZARU: Traži da se reši status Sandžaka i Bošnjaka

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas da će narednih dana pozvati gradjane da zajedno sa poslanicima te partije izadju na ulicu i izraze nezadovoljstvo stanjem u zemlji.On je na konferenciji za novinare rekao da će na taj način izneti zahtev za rešavanje statusa Sandžaka i Bošnjaka.

"Nemamo više interes da stvaramo krivu i prividnu sliku o postajanju neke demokratske institucije Skupštine Srbije. Pozvaćemo gradjane da izraze svoje nezadovoljstvo i naše poslanike da se ne ponižavaju više u Skupštini Srbije, već da na trgu u Novom Pazaru kažu gradjanima Sandžaka šta oni rade i žele", rekao je Ugljanin.

On je pojasnio da će cilj skupa biti da gradjani iskažu želju za stvaranjem stabilnih mehanizama, koristeći podršku Evropske unije, šire medjunarodne zajednice i demokratskih snaga Srbije, koji će garantovati budućim generacijama da više nikada neće doživeti ono što su doživeli njihovi preci u Sandžaku i Bosni.

Na pitanje novopazarskog Sto plus radija da li se oni na ovaj način pridružuju gradjanima koji protestuju širom Srbije, Ugljanin je rekao da SDA Sandžaka od prvog dana podržava te proteste.

"Mi godinama govorimo da u Srbiji ne postoji vladavina prava, da postoje paralelne strukture vlasti, da su državni sistem i institucije urušene, tako da nam je drago da su to konačno shvatili i ostali gradjani Srbije koji su birali Vučića, Šešelja i ostale ekstremiste. Na njima je da njih smene, a na nama je da mi u Sandžaku, kao autohton narod, kažemo u kakvom društvu želimo da živimo", rekao je Ugljanin.

Na pitanje tog radija da li će poslanici te stranke i dalje prisustvovati sednicama Skupštine Srbije, on je odgovorio da će o tome odlučiti Glavni odbor stranke.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve