Politika
07.09.2018. 14:59
R.E./B92

TAČI: Vučić je dobrodošao na Kosovo kao što sam i ja dobrodošao u Preševsku dolinu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je Aleksandar Vučić dobrodošao na Kosovo, kao što je on dobrodošao u Preševsku dolinu, Bujanovac i Medveđu.

On je to izjavio u Briselu, javlja reporter Prve televizije, gde je trebalo da se održi nova runda dijaloga njega i Vučića, uz posredstvo šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Ipak, do toga nije došlo, pošto je Vučić doneo odluku da prekine komunikaciju sa prištinskim zvaničnicima i vratio se u Beograd.

“Dešavalo se i ranije da nemamo trilateralni sastanak i da pregovaramo preko evropskih zvaničnika. Važno je da nastavljamo istim putem, putem mira, ka rešenju problema“, rekao je Tači.

Potom je prokomentarisao i najavljenu posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, koja je sada neizvesna.

“Što se tiče Vučićeve posete Kosovu, on je dobrodošao, kakav god program posete da predloži. Nema ništa sporno u tome da predsednik Srbije poseti Srbe na Kosovu, kao što sam i ja dobrodošao u Preševsku dolinu, Bujanovac i Medveđu“, istakao je Tači.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve