TOMA FILA: Slobodana Miloševića su izručili Hagu mimo sudske odluke, ni jedan sudija nije hteo da potpiše nalog za njegovo izručenje

TOMA FILA: Slobodana Miloševića su izručili Hagu mimo sudske odluke, ni jedan sudija nije hteo da potpiše nalog za njegovo izručenje


Slobodan Milošević je izručen Haškom tribunalu mimo odluke Ustavnog suda, izajvio je danas advokat Toma Fila, navodeći da tadašnji režim nije poštovao instutucije sistema, te da ni jedan sudija nije hteo da potpiše nalog za njegovo izručenje.

– Od vremena Vuka Draškovića plasirana je priča da se državna bezbednost bavila ubijanjem političkih protivnika. Ništa drugo nisu imali da rade, nego da ubijaju političke protivnike… – naveo je Fila i dodao da je atraktivno da se čuješ da je država odlučila da nekoga ubije, a problem je što to nije istina.

Kako je dodao, to nijedna država tako ne radi.

Fila je ukazao da u jednoj presudi piše da je Milošević navodno organizovao ubistvo Ivana Stambolića.

– Stambolić mi je bio prijatelj, Miloševića nisam nikada video. Ne mislim tako dobro o Miloševiću, kao o njemu. Međutim, da bi Milošević bio kriv za ubistvo mora da se vodi istraga, pa dođe optužnica, pa jedna presuda, pa druga presuda, pa da se to završi pravosnažno, i onda kažeš kriv je. Niti je vođen postupak ikada protiv njega o tome, ali u presudi je napisano nešto iz čega su zlonamerni izvukli zaključak da je on umešan i Rade Marković – istakao je Fila.

Ukazavši da ga je branio pred beogradskim okružnim sudom za neke bojlere koje je, navodno, svojim poslanicima dao, on je ocenio da je sve to bila farsa da bi se izručio u Hag.

– Bio je to režim koji je ne poštujući nijednu instituciju sistema, ne poštujući odluku Ustavnog suda, Miloševića posalo u Hag mimo ikakvog zakona – dodao je Fila.

NE PROPUSTITE:

ZVEZDAN BI BIO NOVI GAVRILO PRINCIP

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar