Politika
09.07.2018. 09:58
Tanjug

VESELJI SAVETUJE: Vučić ne treba da čita 500-600 stranica tajnih dokumenata, već kosovski ustav

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik kosovskog parlamenta i lider vladajućeg DPK, Kadri Veselji, smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne treba da čita dnevno 500-600 stranica tajnih dokumenata o Kosovu, već da je potrebno, kako kaže, da pročita kosovski ustav, da bi shvatio realnost.

"Tu se govori o konkretnoj stvarnosti, nezavisnoj i suverenoj državi, koja poštuje u celosti ljudska prava i prava zajednice, a u cilju evropskih integracija podržava demokratske civilizacije i pravilan tok razvoja istorije", rekao je Veselji za Express.

Veselji smata da bi čitanje kosovskog ustava, predsednika Vučića poštedelo napora i dalo mu mogućnost da se, kako kaže, bavi stvarnim problemima Srba koji žive u Srbiji.

"Nema potrebe da čitate 500 stranica dnevnih izveštaja u vezi sa Kosovom, dovoljno je da jednom pročitate kosovski ustav", kaže Veselji.

Vučić je ranije danas novinarima u Beogradu rekao da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata, što tajnih, što javnih, i da će pred narod izaći sa predlogom kad bude znao šta je maksimum koji možemo da dobijemo.

Đurić: U Prištini nešto ipak ne ide baš po planu

Direktor vladine Kancelarije za KiM, Marko Đurić ocenio je večeras da je dobro to što je predsednik skupštine Privremenih institucija samouprave u Prištini Kadri Veselji primetio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić čita i poručuje da bi možda i on trebalo da počne da čita ako ume, pošto im politika i ponašanje nije baš najpismenije.

"Takođe je dobro što Veselji prati sve političke izjave i aktivnosti predsednika i drugih zvaničnika Srbije i obraća im se javno i direktno, jer Srbija jeste, bez obzira na pravosudne postupke protiv njega, i njegova država", naveo je Đurić u pisanoj izjavi medijima.

Ono što je, međutim, zanimljivo, primećuje Đurić, jeste sve izraženija nervoza, koja jasno pokazuje da u Prištini nešto ipak ne ide baš po planu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve