Politika
29.03.2018. 13:59
Beta

(VIDEO) ŠEŠELJ ODBRUSIO KADI HOTIĆ: "Ja ne znam ni ko vam je bio sin, ali u Srebrenici nije bilo genocida"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predstavnica organizacije "Majke Srebrenice" Kada Hotić izjavila je, posle odlaganja suđenja za ratni zločin u Kravici kod Srebrenice, da je to četvrti ili peti put da se zbog nedolaska optuženih odlaže suđenje i da se sve pretvorilo u predstavu. Ispred Specijalnog suda došlo je i do manjeg verbalnog sukoba sa liderom radikala Vojislavom Šešeljom.

"Ovo je, uglavnom, jedna pozorišna predstava, a pogotovo zbog posetilaca na galeriji, među kojima je i (lider SRS Vojislav) Šešelj", rekla je novinarima Kada Hotić.

Ona je dodala da sud "sam sebe minimizira" i da bi trebalo da se uozbilji.

Hotić je pre ročišta, dok je Vojislav Šešelj držao konferenciju za štampu ispred Specijalnog suda, poručila lideru radikala da joj vrati sina, na šta je Šešelj odgovorio da on tu ništa ne može i da ne zna gde je njen sin, ali da u Srebrenici nije bilo genocida i da nije ubijeno 7.000-8.000 ljudi, nego je streljano 1.200.

https://www.youtube.com/watch?v=ZYIhrnT4zmM

"Ali tu priču možete mačku o rep da zakačite, ona više ne prolazi", poručio je Šešelj Kadi Hotić.

Suđenja za ratne zločine u Kravici kod Srebrenice 1995. godine odloženo je ranije danas pred Višim sudom u Beogradu, jer na suđenje nije došao prvooptuženi Nedeljko Milidragović.

Milidragoviću je naloženo da dostavi lekarsku dokumentaciju kao dokaz za opravdano odsustvo sa ročišta.

Novo ročište zakazano je za 23. i 24. maj, a biće pozvani zaštićeni svedoci 301, 302 i 303.

Šešelj: Izmišljen zločin, neko će odgovarati

Šešelj je na konferenciji pre ročišta u Specijalnom sudu, rekao i da se grupi policajaca Republike Srpske sudi, kako je rekao, za izmišljeni zločin i da će zbog toga neko odgovarati.

On je novinarima rekao da je "apsolutna laž" da su policajci kojima se sudi u Beogradu pobili 1.200 zarobljenih muslimana civila.

"To je laž koju su muslimanski pravosudni organi plasirali našima, a mi imamo pokvarene tužioce za ratne zločine da primaju zdravo za gotovo ono što dobiju iz Sarajeva. Neće proći mnogo vremena, a mi ćemo suditi tužiocu koji postupa u ovom predmetu i bivšem tužiocu Vladimiru Vukčeviću i svima onima koji su se ogrešili o srpski narod zastupajući lažne optužnice", rekao je Šešelj.

On je ponovio da u Srebrenici nije bilo genocida i dodao da sprema knjigu od tri toma u kojoj će to dokazati.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica, u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Optuženi koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve