Politika
31.08.2018. 12:46
R.E./Beta

VOJNI SINDIKAT TRAŽI HITAN SASTANAK SA VUČIĆEM: Stanje u vojsci je zabrinjavajuće

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vojni sindikat Srbije uputio je danas predsedniku Aleksandru Vučiću dopis u kojem ga obaveštava da je potrebno da hitno održi sastanak sa predstavnicima zaposlenih u vojsci kako bi ga oni upoznali sa stvarnim stanje u oružanim snagama, za koje su ocenili da je veoma zabrinjavajuće.

Sindikat je ocenio da stanje u sistemu odbrane preti da potpuno onesposobi osnovnu funkcionalnu i operativnu sposobnost vojske za odbranu zemlje.

"Na sastanku predstavnici reprezentativnog sindikata izneće konkretne predloge za unapređenje stanja resursa, pre svega za očuvanje profesionalnog kadra koji se trenutno drastično osipa, usled čega je operativna sposobnost Vojske Srbije za njenu osnovnu ustavnu funkciju značajno narušena.

Takođe pred Vučića biće izneti konkretni predlozi za unapređenje radnog, materijalnog i socijalnog položaja pripadnika vojske", navodi se u saopštenju.

Sindikat je naveo da će na tom sastanku predsednika obavestiti ;o primerima kršenja zakona, neistinitom službenom izveštavanju, zloupotrebama, korupciji i kriminalu u Vojsci Srbije, koji "u ozbiljnoj meri podrivaju odbrambenu moć zemlje i štete državi i njenim poreskim obveznicima".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve