VUČIĆ: Bombardovanje 1999. i Kosovo glavni uzroci niske popularnosti NATO u Srbiji

VUČIĆ: Bombardovanje 1999. i Kosovo glavni uzroci niske popularnosti NATO u Srbiji

Foto: Beta/Saša Đorđević


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su bombardovanje 1999. godine i dogadjaji na Kosovu glavni razlozi veoma niske popularnosti NATO u Srbiji.

“To je, zapravo, pravi razlog, a sve ostalo je manje ili više sporedna pojava… Mi unapredjujemo saradnju, iako je Srbija vojno neutralna i nemamo težnje da budemo deo bilo kojeg vojnog saveza”, rekao je Vučić nakon otvaranja vežbe “Srbija 2018” u Mladenovcu. ; On je rekao da je Srbija, na racionalnom nivou, zadovoljna saradnjom sa NATO a da je nepopularnost tog saveza posledica emotivnih i psiholoških pitanja. ; Vučić je izrazio uverenje da će gradjani Srbije znati da cene to što je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u nekoliko navrata izrazio žaljenje zbog civilnih žrtava u NATO bombardovanju 1999. godine.

“Nema nikoga u ovoj zemlji ko mrzi Stoltenberga. Srbi ne vole ono što se dešavalo na Kosovu i 1999. godine, ali ako bi Jens bio prisutniji, bio bi to dobar put da unapredimo saradnuju”, rekao je Vučić. ; Odgovarajući na pitanje tome kako NATO može da promeni percepciju u srpskom javnom mnjenju, Stoltenberg je rekao da je najbolji način da se nastavi zajednički rad, poput današnje vežbe. ; “Ova vežba je dobra za Srbiju, za region i ceo NATO. Dela govore glasnije od reči i najbolje što možemo da uradimo je da pokažemo da smo u prilici da osnažimo partnerstvo”, rekao je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar