Politika
08.09.2018. 19:01
R.E./Tanjug

VUČIĆ NA GAZIVODAMA: "Nisam bio u kontaktu ni sa kim iz SAD"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

On je naveo da, u vezi posete jezeru Gazivode nije bio u kontaktu ni sa kim iz SAD.

- Slali su mi poruke, ali ja na poruke ne odgovaram, ne volim poruke - dodao je on.

Preneo je da je juče saopštio i Federiki Mogerini da ide na Gazivode.

- Rekao sam Federiki Mogerini: "Ti znaš da idem na Kosovo i da ću ići na Gazivode“" - rekao je on.

Upitan da prokomentariše njenu izjavu da očekuje sporazum za nekoliko meseci, predsednik Srbije je rekao da ona ulaže veliki napor da se dogovor postigne.

- Čestitam joj na ogromnoj energiji i naporu. Ja ne mislim da smo blizu dogovora. Tome se protivi međunarodna zajednica - istakao je on.

"Ovde se vidi težina problema"

Vučić je izjavio i da se na Gazivodama najbolje vidi težina problema sa kojima se suočavamo, različiti stavovi, kao i teške političke borbe koju smo imali.- Preko ovog jezera vidi se dubina i suština svih naših sporova i neslaganja. Suština moje posete je da se vidi šta je do sada urađeno, šta može da se radi i da se pripreme investicioni planovi za svaku opštinu u kojoj su Srbi većina. Nadam se da će se naći neko rešenje za Kosov, da za narednih 100 godina i Srbi i Albanci na KiM budu zadovoljni iskorišćavanjem vode Gazivoda.  Najveći deo Metohije, Priština leti i drugi gradovi dobijaju vodu odavde. Za nas je, takođe, od presudnog značaja čitavo jezero. Bez Gazivoda nema opstanka ni ostanka ljudi u Ibarskom Kolašinu i Zubinom Potoku - rekao je Vučić.

On je napomenuo da je Srbija uložila sto miliona dinara u revitalizaciju brane Gazivode i još toliko u izgradnju Centra za ekologiju i razvoj sporta, kao i da je pripremila akcione planove razvoja za sve opštine na severu Kosova.

Vučić je ukazao i na spor koji imaju EMS i KOST, jer mi tvrdimo da oni krađu struju, a oni da naši ne plaćaju, pa ne mogu da pokrivaju te gubitke.

Vučić je ponovio poruku Srbima koji žive južno od Ibra da nemaju razloga za strah već da moraju verovati da će u budućnosti živeti mnogo bolje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve