Politika
23.11.2018. 18:23
R.E./Tanjug/Foto: Oksana Skendžić/Arhivska fotografija

VUČIĆ NA SASTANKU SA RUSKIM AMBASADOROM: Nemamo više razloga za poverenje u KFOR I NATO

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina da Srbija nema više razloga da ima poverenja u Kfor, odnosno NATO na KiM.

Kako je naveo, pokazalo se da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU - izmišljotina.

Predsednik Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom. Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su se zahvalili ambasadoru Čepurinu na tome što Rusija razume šta se tačno dešava na Kosovu i Metohiji i koliko su ugroženi mir i stabilnost u celom regionu.

Predsednik Vučić je naglasio da je reč o do sada najsnažnijem pokušaju ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali i da nema više razloga da ima poverenja u Misiju Kfor, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU - izmišljotina.

Ambasador Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, i da veruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i pretnjom konfrontacijama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve