Politika
08.10.2018. 17:02
R.E./Blic

VUČIĆ: "Napadači na Albance moraju biti otkriveni"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je žao što sticajem okolnosti, odnosno zbog leta za Kazahstan, gde ide u službenu posetu, neće moći već danas da lično obiđe u novosadskoj bolnici dva mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni prošle noći.

Vučić je rekao da je čim je dobio informaciju o napadu na njih tražio od policije da taj slučaj urgentno reši i da napadači budu što pre pronađeni i najstrožije kažnjeni, a kako "Blic" nezvanično saznaje, predsednik Srbije je naložio ministru policije Nebojši Stefanoviću da danas po podne obiđe povređene mladiće.

- Napadači na Albance moraju biti otkriveni - ponovio je Vučić i istakao da u Srbiji svako mora da se oseća slobodno bez obzira na nacionalnost.

- To ne sme da se dešava i tužan sam što odlazim odmah posle ovoga u Kazahstan, inače bih otišao da ih posetim - rekao je Vučić na panelu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

 - Svako u Srbiji mora da se oseća slobodno. Radićemo na tome. Obezbedićemo slobodno okruženje. Videćete da ćemo naći počinioce koji su izvršili napad - rekao je Vučić i dodao da nije tako svuda u regionu.
On je i ranije danas najoštrije osudio napad na dvojicu državljana Srbije albanske nacionalnosti u Novom Sadu, i poručio da svi građani Srbije moraju da imaju jednaku zaštitu.

"To su srpski državljani"

- Dobio sam sada vest o napadu na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu. To su srpski državljani. Tražim od MUP da pronađe ljude koji su napadači na dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju da imaju jednaku zaštitu - poručio je Vučić.

- Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja- dodao je on.

Vučić je najavio da će napadači biti strogo kažnjeni.

- Kako da tražim od Jensa Stoltenberga da Srbi budu zaštićeni na KiM, ako nismo u stanju da zaštitimo građane druge nacionalnosti u našoj zemlji. To mora na najjoštriji način da bude osuđeno, a lica moraju najdrastičnije biti kažnjena - rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija želi da bude zemlja koja privlači najviše ljudi iz svih zemalja sveta.

- Oni koji misle da mogu da se ponašaju drugačije moraju da znaju da će naići na veoma čvrst odgovor države - podvukao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve