Politika
29.03.2018. 16:00
R.E./Tanjug

VUČIĆ: Nastavićemo razgovor s Prištinom, nisu ovde važni Tači i Haradinaj

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Razgovori s Prištinom će sigurno biti nastavljeni, ali još nemam odgovor na pitanje u kakvoj formi, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.
Takođe, on je istakao da su važniji razgovori s njihovim političkim sponzorima i mentorima.

Vučić je novinarima na Pasuljanskim livadama rekao da je to što Tači i Haradinaj prete, a prethodno nekog izubijaju, a onda tvrde da se njima preti - pokvareno, bezobrazno i neistinito.

"Ali, nisu ovde važni Tači i Haradinaj. Niti oni vode bilo kakvu igru, niti imaju nekog značaja", rekao je predsednik Vučić.

On je objasnio da treba postići dodatni dogovor i da je bolje razgovarati i milion dana, "ma kako to ponekad odvratno i teško bilo", nego jedan ne i onda doći do sukoba.

Vučić se osvrnuo i na pojedine kritike koje su mu upućene na račun razgovora koji je obavio sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Za mene je iznenadujuće i čudno što me od jutros napadaju što sam zagovarao sa Putinom. Ne postoji niko u Evropi ko ne razgovara sa Putinom. Razgovaram sa svima. Razgovarao sam sa Federikom Mogerini kada smo imali divljački napad na Marka Đurića", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve