Politika
30.10.2018. 18:13
R.E./B92

VUČIĆ: "Nisam plašljiv čovek, ali sam veoma uplašen zbog svega što može da se dogodi nama i našem narodu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije rekao da “ne zna zašto su svi navalili sa pitanjima oko predstojećeg skupa u Parizu“.

“Pa reći ću im, ne znam što ste svi navalili na taj Pariz, kao da će ne znam šta da se desi. Biće tamo 50 predstavnika država i nekih koje nisu države. Ne znam šta očekujete, možda ću da imam jedan razgovor, možda i neću. Verujem da ću imati priliku da razgovaram sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. To je izvesno. Ne znam da li će biti susreta sa Albancima, ali sam ja uvek spreman za razgovor“, rekao je Vučić.

Prethodno je izjavio da je “kao predsednik Republike zabrinut” i da nas očekuje “težak mesec” u vezi sa Kosovom i Metohijom.

“Oni koji me poznaju znaju da nisam plašljiv čovek, ali sam veoma uplašen zbog svega što može da se dogodi nama i našem narodu. Moramo da reagujemo ozbiljno i da sačuvamo vitalne interese. Mi smo u teškoj poziciji. Reći ću jednu stvar, koju sam rekao u Kosovskoj Mitrovici, a niko nije hteo da sluša, nego su se trudili da kažu nešto protiv mene. Ostajem pri svakoj reči i to je politika Srbije. Mi ćemo čuvati mir i stabilnost na svaki način, ali nećemo dozvoliti da neko proteruje, proganja, ubija srpsko stanovništvo. Rekao sam tada, ponavljam i sada”, naveo je Vučić.

Podsetimo, 11. novembra se u Parizu održava svečanost povodom potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, a mediji su prenosili proteklih dana da “će se tada rešiti sudbina Kosova”.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
9°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve