VUČIĆ O ORIĆU: “Očigledno da naša suza nema roditelja”

VUČIĆ O ORIĆU: “Očigledno da naša suza nema roditelja”

Foto: Beta/ Miloš Miškov


To što neko nije osuđen iz političkih razloga, ne znači da nije počinio zločine, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom soslobađajuće presude za Nasera Orića i primetio da je očigledno da za nas, Srbe, neće biti pravde.

“Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani, Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo”, rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

I pored živih svedoka koji, podsetio je Vučić, potvrdujuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide.

“Imamo protiv što se slavi nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne znači da nije počinio zločin. A za mene je čudo da neko nije osuđen, a postoje živi ljudu koji mogu da posvedoče”, rekao je Vučić.

Zato treba da se još više borimo za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav naših žrtava.

“Kad ih drugi ne vide, da mi to radimo, da sve te žrtve ne budu zaboravljene, kao i neki koji pripadaju drugom rodu, a naši sunarodnici su ih pogubili”, rekao je Vučić.

Dodao je i da se znao unapred ishod, jer je reč o političkoj a ne pravnoj odluci.

“A svaku presudu po pitanju svakog srpskog oficira komentarisali su i pre nego što se dogodila, i prvostepena, a ne pravosnažna…To moramo da pregrmimo, da pređemo preko toga, da budemo snažni, jaki, hrabri”, rekao je Vučić.

Kako kaže, njegova poruka svima koji bi da unize i unište Srbiju je jasna:

“Mi nikome ne pretimo, ni od koga ništa nećemo, ništa tudje nam ne treba. Hoćemo da budemo svoji na svome, da budemo na našim ognjištima, da radimo, živimo, a svojim radom ćemo se truditi da budemo uspešniji. To pravo niko ne može da nam oduzme.”

Ali, to što vidite našu brigu i zabrinutost, nemojte slučajno da pomisliste da ste videli strah i da možete da pregazite i ponizite Srbiju, istakao je on.

“Nikada vam nećemo dozvoliti, Srbija i naš narod na kraju pobeđuju”, zaključio je Vučić.

“Neke stvari prosto ne možemo da dopustimo”

Postoje neke stvari koje prosto ne možemo da dopustimo po pitanju Kosova i Metohije, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić kaže da je za njega glavna vest to što neki hoće da nam otmu severni deo Mitrovice i da se svi pritom prave da ne razumeju o čemu se radi, ali i izjava Kadrija Veseljija da će kosovku vojsku da naprave do polovine decembra.

“To nas polako, ali sigurno vodi ka potpunoj katastrofi”, rekao je predsednik Vučić i dodao:

“Molimo ljude u Evorpi i svetu da razumeju, iako znam da imaju svoje probleme, kakvi će problemi da nastanu ako se neko ne pozabavi time. Ovo govorim nerapoložen i zabrinut, ali ne uplašen”, kazao je Vučić.

Povodom najava albanske strane da će zauzeti severnu Mitrovicu i napraviti vojsku Kosova do kraja godine, kao i da će takse ostati dok ne priznamo Kosovo, Vučić kaže da je neraspoložen i zabrinut, ali da treba da znaju da ni malo nije uplašen.

“Sada vidim zašto pretnje nekih ljudi da će da sruše vlast u Beogradu za mesec dana, a ostalo im je još dvadesetak i neki dan, nisu bile samo prazna puška”, rekao je Vučić.

“Najvažnije je da sačuvamo mir, ali i da sačuvamo naš narod na KiM, postoje neke stvari koje prosto ne možemo da dopustimo”, rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

Na pitanje šta očekuje od susret sa Johanesom Hanom, koji bi trebalo da dodje u ponedeljak u Prištinu, Vučić je kratko rekao da očekuje da ga vidi.

“Ne znam ni šta bih vam rekao, mogu da kažem hvala Johanesu, dožvoljavam ga kao iskrenog prijatelja Srbije i svih nas na Zapadnom Balkanu. Ovo su za nas užasno teški dani”.

Dodao je da je raspoložen, sa druge strane, kada je reč o nezaposlenosti koja je u trećem kvartalu pala na rekordno nizak nivo od 11,3 odsto što je najmanje od devedesetih godina prošlog veka, kao i zato što ćemo imati privredni rast ove godine od 4,5 odsto.

U životu se nisam ni video, ni čuo sa Haradinajem”

Nikada u životu nisam video, niti sam se čuo sa Ramušem Haradinajem, a da jesam, sve službe sveta bi imale taj podatak i toliko o celoj priči, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarištući tvit Vuka Jeremića.

“Ja nikad u životu nisam video, niti se čuo sa Haradinajem. Toliko o celoj priči”, rekao je Vučić novinarima u Nikoziji, komentarišući Jeremićeve navode da “Haradinaj, iako je ubica nije slagao u tekstu u Vašington postu”.

Vučić je rekao da je Haradinaja video samo u Haškom tribunalu, i to kada je posećivao Šešelja, pre 12 godina, a i tada ga je video samo kako šeta po zatvorskom krugu, a da sa njim nije razmenio ni dobar dan.

“Šta dalje da vam pričam. Nikad ga nisam čuo, ni video, sve šlužbe bi imale taj podatak. Nikada se nije desilo…I šta sad treba – da odgovaram na to što je rekao da sam bitanga izdajnička, ili na još teže uvrede drugih, na psovke…”, rekao je predsednik.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar