Politika
04.09.2018. 18:46
Tanjug

VUČIĆ SA AMBASADOROM LIJEM UOČI POSETE KINI: "Odnosi dve zemlje na istorijskom vrhuncu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, uoči svoje skore posete Narodnoj Republici Kini, razgovarao sa ambasadorom te zemlje Lijem Mančangom, kojem je preneo da je ponosan što su odnosi dve zemlje na istorijskom vrhuncu.

Aleksandar Vučić je rekao da se raduje što će uskoro ponovo posetiti prijateljsku Kinu i sa predsednikom Sijem utvrditi nove pravce razvoja našeg partnerstva i sveobuhvatne saradnje. Naveo je da se iskreno raduje uspesima koje postiže Kina.

Uz želju da Kina sa predsednikom Sijem kao liderom ostvari sve postavljene ciljeve, predsednik Vučić je istakao da je ponosan što Srbiju i Kinu povezuje sveobuhvatno strateško partnerstvo i što su bilateralni odnosi na istorijskom vrhuncu.

Predsednik Vučić je u razgovoru rekao da je impresioniran rezultatima Samita Foruma za saradnju Kine i zemalja Afrike, održanom u Pekingu.

"U trenutku kad se svetska ekonomija suočava sa izazovima trgovinskog protekcionizma, Kina je, kao zemlja velike ekonomske moći, još jednom pokazala spremnost da nesebično pomogne zemljama u razvoju, u korist, kako je to rekao predsednik Si, zajedničkog prosperiteta", naveo je predsednik.

Dodao je da poštovanje koje Kina iskazuje svim zemljama i njihovom pravu na razvoj, bez obzira na njihovu veličinu, kao i bez mešanja u njihova unutrašnja pitanja i političkog uslovljavanja, zaslužuje podršku svih koji veruju u ideale istinske ravnopravnosti i solidarnosti.

"Želim da i ovom prilikom ponovim čvrstu podršku principima Novog puta svile, za koji mislim da je jedna od najvećih i najplodonosnijih inicijativa u istoriji. Zato smatram izuzetno značajnim najavu da će se ona proširiti i na afričke zemlje", rekao je predsednik Vučić u razgovoru sa kineskim ambasadorom Lijem.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve