Politika
27.02.2018. 15:02
R.E./RTS

VUČIĆ SA MERKELOVOM U BERLINU: Važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju svojih predaka

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas na konferenciji za novinare sa kancelarkom Aneglom Merkel da Srbija zna koliko su teški zadaci pred njom.

"Mnogo toga treba da uradimo, pred nama je težak put rešavanja poglavlja 23 i 24 i teška prepreka je rešavanje odnosa između Beograda i Prištine. Nisam krio pred gospođom Merkel sa koliko problema se suočavamo i radićemo na tome", dodao je Vučić.

On je preneo novinarima da je kancelarki rekao da ne veruje u jednostrana rešenja, već u kompromis.

"Rekao sam joj je da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju svojih predaka, važna nam je budućnost. Spremni smo na kompromis. Da obe strane nešto izgube, pa makar i da ne budu zadovoljne. Za narod ne bi bilo prihvatljivo da Srbija bude jedini gubitnik", istakao je Vučić.

Predsednik je rekao i da smatra da ljudi u Srbiji treba da gledaju u budućnost, da razumemo šta dobijamo i šta ostavljamo našoj deci i da našoj deci ne treba da ostavljamo sukobe i sve što sami iz prošlosti nismo umeli da razrešimo.

"Verujem u komprimis, a ne u jednostrana rešenja" rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa razgovorima sa Prištinom i pravno obavezujućeg sporazuma.

Nemačka je ne samo ekonomski, već i politički jedna od najznačajnijih zemalja za Srbiju, istakao je Vučić i zahvalio kancelarki na njenom angažovanju na Zapadnom Balkanu.

Kako je rekao, veruje u podšku Nemačke i da ćemo uz njenu pomoć uspetio da pronađemo takvo kompromisno rešenje

Dodaje da je Srbija razumela sve poruke Merkelove.

"Zahvaljujem joj se što nas je saslušala. Uveren sam da ćemo i kroz Berlinsku konferenciju i dalju saradnju sa EU nastaviti na jačanju konkretnih rezultata", zaključuje predsednik Srbije.

NE PROPUSTITE:

VUČIĆ SA MERKELOVOM ZAJEDNIČKI PRED NOVINARIMA: Nemci su nam i te kako pomogli da prevaziđemo užasno težnu ekonomsku i socijalnu situaciju

DOČEKAN UZ NAJVEĆE DRŽAVNE I VOJNE POČASTI: Vučić u Berlinu na poziv Angele Merkel

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve