Politika
06.12.2018. 15:16
R.E./Beta

VUČIĆ: U Crnoj Gori na delu ogoljena antisrpska kampanja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da u Crnoj Gori postoji ogoljena antisrpska kampanja i dodao da je to za Srbiju veoma teško jer Beograd želi da izbegne konflikte.

Vučić je za Televiziju Pink rekao da je užasnut zbog toga što je profesoru prava Dejanu Miroviću zabranjeno da udje u Crnu Goru, iako se radi o čoveku koji je poreklom iz te zemlje.

"Mi ne damo kriminalcima da udju u Srbiju a vi ne date onima koji drugačije misle. Ne date ljudima iz Crne Gore samo zato što su Srbi. Ja to da pravdam - stvarno nisam u stanju", rekao je on.

Komentarišući hapšenje opozicionog lidera Nebojše Medojevića, Vučić je rekao da nema prava da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore.

"Ali, ako pogledate razloge... Da se to desi u Srbiji, nas bi ceo svet osudio i rekao da smo postali prava diktatura", rekao je on.

Govoreći o nedavnoj izjavi zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja da Kosovo pokušava da napravi pakt protiv Srbije u regionu, Vučić je rekao da je Hodžaj naknadno demantovao samo naslov teksta koji je izašao u hrvatskoj štampi a da se iz sadržaja vidi da je to suštinski mislio.

"On je demantovao samo naslov. Hodžaj je važna ličnost jer je ranije važio za čoveka koji nije ekstremista. Svojim vezama i dobrim i tečnim nemačkim jezikom zadavao je mnogo problema ali se onda pogubio i pomislio da može da radi šta hoće i postao sve ekstremniji. Rekao je sve to što je u naslovu teksta, samo što nije rekao reč 'pakt'", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ne namerava da se izvinjava ratnom komandantu Srebrenice Naseru Oriću koji je izjavio da razmišlja da ga tuži zbog njegovih izjava, nakon što je oslobodjen odgovornosti za ratne zločine nad Srbima u BiH tokom rata.

Predsednik Srbije dodao je, medjutim, da ga je pogodilo to što je Orić izjavio da je dobio ponude od trojice advokata iz Srbije koji su zeinteresovani da ga zastupaju u tom procesu i naveo da mu se čini da ta Orićeva izjava nije bila lažna.

"U redu je da prihvate da ga zastupaju. Ali zamislite ljude koji su se samoinicijativno javili velikom pravedniku Oriću da ga zastupaju u procesu u kojem on tuži predsednika njihove zemlje", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve