Politika
30.12.2018. 19:00
R.E./Beta/Foto: Miloš Miškov

VUČIĆ: U Srbiji niko nikog neće vrteti na ražnju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija demokratska zemlja u kojoj neće dozvoliti "da neko nekog vrtu na ražnju".

"U Srbiji koju ja vodim niko nikoga neće vrteti na ražnju, pobediće Srbija pristojnih i odgovornih ljudi", kazao je Vučić i dodao da "neko prasence za ražanj može za 1. maj" ali ne i ljudi.

Vučić je to izjavio upitan kako ocenjuje stanje u medijima, ozbirom da se u poslednjih nekoliko dana pretilo novinarima, da je skinuta emisija, ali i da je priveden novinar Duško Milinović zbog pretnji na tviteru poslaniku Vladimiru Djukanoviću.

Na to pitanje Vučić je prvo od novinarke zatražio da objasni zašto je priveden, a kad ona to nije htela da učini, Vučić je kazao - "Rekao mu je izmedju ostalog- vepru jedan pećićemo te na ražnju".

"Vi smatrate da kada nekome kažete da će te ga peći na ražnju, da je to lep govor, da je to u redu, to se goni po službenoj dužnosti i ja to najoštrije osuđujem", kazao je Vučić.

Tokom koferencije je od svojih zaposlenih više puta tražio da mu dostave tačanu poruku novinara Milinkovića na Tviteru kako bi mogao da je pročita građanim Srbije.

Pošto je tačan poruka pronađena, Vučič je pročitao, a potom upitao da li su takve pretnje demokratija.

Vučić je kazao i da su privedeni sve osobe koje su putem društvenih mreža pretili novinarki Tatjani Vojtehovski, ali da nisu privedeni napadači na novinarku Studija B Barbaru Životić.
Dodao je i da se "ne meša u emisije", kao ni u to ko ih napušta i zašto ih napušta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve