Politika
03.05.2018. 15:25
R.E./Beta

VULIN O ODLASCIMA IZ VOJSKE SRBIJE: Ima ih, ali manje nego ranije, ne smem u javnom prenosu da dam precizne podatke

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin odbacio je danas tvrdnje pojednih poslanika opozicije da pripadnici napuštaju Vojsku Srbije više nego ranije, ali nije hteo da precizira njihov broj.

Ministar je tokom rasprave u Skupštini Srbije o amandmanima na Predlog Zakona o vojnom obrazovanju rekao da je stanje u vojsci danas bolje nego ranije.

"Stvari su veoma jasne. Da li je položaj u vojsci dobar? Ne. Da li je mnogo bolji nego što je bio? Da. I to je veoma jednostavno. Da li odlaze ljudi iz vojske? Da. Da li odlaze manje nego što su odlazili? Da. Da li ih je neko terao iz vojske? Ne. Baš niko", rekao je Vulin.

On je međutim kazao da ne može da iznse podatke o tome koliko pripadnika napušta Vojsku, jer "postoje stvari koje se ne govore u javnom (TV) prenosu".

Govoreći o platama, ministar je rekao da je "prosečan vojnik" nekada zaradjivao 33.308 dinara, a danas 38.805 dinara, podoficir je imao 43.686, a danas 51.975, oficir je dobijao 63.428, a danas prima 73.712 dinara mesečno.

Povodom kritika o tome koliko je on kadar da bude ministar odbrane, Vulin je rekao da je završio "najvišu vojnu školu u ovoj zemlji - Visoke studije bezbednosti i odbrane".

Vulin je kazao da je njegov zadatak kao ministra da obezbedi najveći budžet i sprovođenje politike Vlade Srbije.

Kritike o Vulinovom vojnom obrazovanju, služenju vojnog roka i odlasku vojnika, uputio je šef Dveri Boško Obradović, što je izazvalo reagovanje poslanika vlasti koji su stali u odbranu ministra.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinivić govorio je o "rejtingu Dveri", navodeći da Dveri danas ne bi ni prešle izborni cenzus, na šta ga je Obradović pitao na osnovu čega i kolikog poverenja gradjana Vulin koji je predsednik Pokreta socijalista, može da bude ministar.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
9°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve