Politika
19.09.2018. 17:00
R.E./Beta

VULIN: Vojska Srbije nije okupatroska

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Novom Pazaru da Vojska Srbije nije okupatorska i pozvao Bošnjake da se prijave za vojsku u kojoj su im, kako je istakao, verska i druga prava zagarantovana.

Vulin je obišao pripadnike Druge brigade u novopazarskoj kasarni "Rifat Burdžević Tršo" u kojoj su nedavno izgradjeni objekti za smeštaj borbenih vozila, ali i obezbedjen prostor za obavljanje verskih dužnosti muslimana i pravoslavnih hrišćana.

"Druga brigada Vojske Srbije je deo ove zajednice. Ona nije okupatorska vojska, ona je izrasla iz ovog naroda i zbog ovog naroda. Pozivam Bošnjake da se prijave u svoju vojsku i da čuvaju svoju jedinu domovinu, našu zajedničku Srbiju", kazao je Vulin novinarima i dodao da se ne sme dozvoliti da pojedinci zarad jeftinih političkih poena prave podele izmedju Srba i Bošnjaka.

Komentarišući izjavu predsednika Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o tome da predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori o miru, a istovremeno se naoružava, Vulin je kazao da bi Izetbegović prvo trebalo da odgovori ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici pre dve godine.

"Izetbegović ne bi trebalo da komentariše opremanje Vojske Srbije. On nema pravo da komentariše ono što se dešava unutar Srbije, kao što se mi uzdržavamo da komentarišemo unutrašnje političke odnose u BiH, iako je Srbija čuvar dejtonske Bosne", dodao je Vulin.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da lokalna samouprava ima veoma dobru saradnju sa Vojskom Srbije, koja je pomagala stanovnicima tog kraja u vreme elementarnih nepogoda.

"Drago mi je i što sam video da pripadnici različitih verskih pripadnosti u kasarni imaju posebne prostorije za obavljanje verskih dužnosti. Takodje, drago mi je i što je Vojska Srbije omogućila zastavniku Elviru Smailagiću da ode na Hadž", rekao je Biševac.

U obilasku kasarne "Rifat Burdžević Tršo" bili su i komandant Druge brigade kopnene vojske Željko Kuzmanović, kao i načelnik Raškog okruga Nebojša Simović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve