HRVATSKA PLANIRA JOŠ JEDNO OPREMANJE RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA: Posle izraelskih Baraka stižu helikopteri ” Crni jastreb”

HRVATSKA PLANIRA JOŠ JEDNO OPREMANJE RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA: Posle izraelskih Baraka stižu helikopteri ” Crni jastreb”

Foto: Andrej Mlakar Ekspres


Posle odluke o nabavci 12 borbenih aviona F-16 Barak, 16 izviđačko-borbenih helikoptera “Kiowa” OH-58D, Ministarstvo odbrane Hrvatske odlučilo je da krene u finalizaciju posla opremanja Ratnog vazduhoplovstva novim transportnim helikopterima Black Hawk (Crni Jastreb).

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević ovih je dana na sastanku s vojnim pilotima u bazi Pleso otkrio da je u toku izrada taktičko-tehničke studije za opremanje višenamenskim helikopterima zapadnog proizvođača.

Studija će pokazati koji helikopteri najviše odgovaraju potrebama vazduhoplovstva. Plan je da se eskadrila novih transportnih helikoptera nabavi do 2025., kada izlaze resursi postojećim helikopterima Mi-8.

O nabavci Black Hawk helikoptera priča se još od 2014., kada je tadašnji ministar odbrane Ante Kotromanović tu ideju izneo tadašnjem američkom potpredsedniku Džo Bajdenu, kako Hrvatska ne bi bila zavisna od ruske tehnike.

Prema nezvaničnim informacijama , još 2015. od američke Vlade primljene su ponude za novi helikopter Black Hawk UH-60 model M i polovni remontirani UH-60 model A nadograđen na model L. Američka je Vlada takođe Zagrebu uputila službenu ponudu za 16 novih helikoptera Bell UH-1Y, ali ponuda američke Vlade za helikoptere Bell hrvatskoj strani je bila preskupa pa je 2016.
Ministarstvo odbrane na američki predlog u SAD uputila zahtev za donaciju 12 UH-60 model A kroz partnerski program Excess defense articles (EDA). Kroz taj program američka vojska zemljama partnerima donira ili prodaje svoje obrambene viškove. Hrvatska vojska već je na taj način opremljena vozilima MRAP i M-ATV te helikopterima Kiowa.

U slučaju nabavke modela A Black Hawka, reč je o izvornoj verziji tog helikoptera koji ima četvoročlanu posadu i kapacitet prevoza 11 putnika. Ovaj model se proizvodio od 1977. do 1989.

Nadogradnjom na model M se ugrađuju veće lopatice rotora, što osigurava veću nosivost, digitalna avionika, što uključuje i “glass cocpit” te napredniji kompjuterski sistem za upravljanje. Uz to, ugrađuje se i novi motor, ojačava trup, a mogu se ugraditi i dodatni rezervoari goriva. Prvi let dograđenog modela A na model M obavljen je 2003. Realizacijom te nabavke bio bi zaokružen planirani proces zamene ruske tehnologije zapadnom.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar