Otvoren konkurs za prijem filmova na deveti „Bosifest”

Otvoren konkurs za prijem filmova na deveti „Bosifest”


Hendi centar „Koloseum” u Beogradu poziva sve da učestvuju na devetom Beogradskom internacionalnom filmskom festivalu osoba sa invaliditetom „Bosifest” tako što će poslati filmove na temu života i rada osoba sa invaliditetom.

Učesnici mogu slati radove do 25. marta, a imena pobednika biće objavljena 25. aprila.

„Bosifest” će se ove godine održati od 10. do 12. oktobra u Sava centru u Beogradu pod sloganom „Bosifest 2018″.

Festival je takmičarskog karaktera, a žiri festivala proglasiće dobitnike nagrade Grand Prix Bosifest 2018 za najbolji film, nagrade za najbolju režiju i nagrade za najbolji scenario, a u revijalnom delu programa će i oni koji ne osvoje nagrade imati mogućnost da se predstave svojim filmom.

Filmovi koje učesnici šalju moraju poštovati određene propozicije, među kojima je i to da film mora da traje do 120 minuta, da bude na engleskom jeziku ili sa srpskim ili engleskim titlom.

Formular za prijavu zainteresovani učesnici mogu pronaći na sajtu Festivala – www.bosifest.com, a za ostala pitanja i informacije mogu se obratiti organizatorima konkursa putem mejla [email protected] ili telefonom +381 11 263 78 20 od 10 do 14 časova.

Hendi centar „Koloseum” osnovan je 2009. godine, a cilj ovog centra jeste unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i njihova integracija u sve društvene sfere. Na „Bosifestu”, međunarodnom filmskom festivalu osoba sa invaliditetom, koji jedini kao takav postoji u jugoistočnoj Evropi, do sada je prikazano više od 300 filmova koji se bave životom osoba sa invaliditetom, ili su osobe sa invaliditetom autori tih filmskih ostvarenja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar