Sport
06.05.2019. 11:06
R.E./Foto:Beta

ČAS KOŠARKE: Nikola Jokić novim trpl-dablom gurao Denver do važne pobede

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Košarkaši Denvera pobedili su četvrtoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije protiv Portlanda – 116:112. Ovim trijumfom Denver je izjednačio rezultat na 2-2 i uneli dodatnu neizvesnost u ovu polufinalnu seriju.
Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Džamal Marej bio je najefikasniji sa 34 poena, pet skokova i četiri asistencije, a pratio ga je sjajni  Nikola Jokić koji je ostvario drugi uzastopni tripl dabl učinak i četvrti u plej-ofu. On je utakmicu završio sa 21 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Pored njih dvojice najefikasniji su bili Pol Milsap ( 21 poenom i 10 skokova) i Geri Heris (14 poena i pet skokova).

Nagetsi su se brzo oporavili od poraza u trećoj utakmici, posle četiri produžetka - 137:140.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Craig Mitchelldyer)

"Mi ne odustajemo. Imamo mnogo momaka koji su takmičari. Mislim da više mrzimo da gubimo nego što volimo da pobeđujemo, što je čudno. Nismo želeli da nam bude izgovor da smo izgubili zbog četiri produžetka, jer smo bili umorni", rekao je Jokić i dodao:
"Rekli smo sebi: 'Ako pobedimo danas, prošla utakmica nije bitna'. Da, igrali smo četiri produžetka, bilo je iscrpljujuće, ali želeli smo da poništimo tu utakmicu", izjavio je Jokić.

Nakon što je igrao 65 minuta u sada već kultnom trećem meču, Jokić se vratio na teren jednako impresivan kao u dosadašnjem delu sezone i ostvario još jedan tripl-dabl (21 poena, 12 skokova, 11 asistencija).

"Jeo sam dobro, gledao TV, opet jeo, spavao. Da budem iskran, ceo dan nisam mislio o toj utakmici", kome su navijači Portlanda konstantno zviždali zbog 'incidenta' sa Enesom Kanterom u trećem susretu, "Ne znam šta da vam kažem. Portland ima odlične navijače koji pomažu timu. To je njihova stvar".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Craig Mitchelldyer)

Trener Denvera Majkl Maloun imao je samo reči hvale za svoje momke, koji su uspeli da seda se oporave od prethodnog meča i zabeleže pobedu.

"Naši momci su čvrsti. Doći ovde i pobediti samo 36 sati od poraza posle četiri produžetka, govori koliko smo čvrsti", rekao je Maloun.

U ekipi Portlanda najefikasniji su bili Si Džej Mekalum sa 29 poena i pet skokova i Demjan Lilard sa 28 poena i sedam asistencija. Set Kari dodao je 16 poena.

Naredna peta utakmica igra se u Denveru u utorak uveče.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve