Sport
21.03.2016. 08:58
ekspres

Crvena zvezda, Partizan i Mega uz Euroligu, KSS za FIBA

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ostaje još da se utvrde termini odigravanja regionalnog takmičenja i nacionalnih šampionata

BEOGRAD Košarkaškoj sapunici i definitno je došao je kraj. Tresao se Jadran a rodila se velika podrška postojećim takmičenjima: ABA liga izjasnila se na Skupštini u Zagrebu za podršku Evroligi kada su u pitanju evropska takmičenja.

Srpski klubovi bili su između dve vatre. Već mesecima traje sukob Evrolige i FIBA koja osniva svoju Ligu šampiona, brojni nacionalni Savezi su podeljeni, ali je ABA stala uz EL.Čelnici ABA su odlučili da ostanu uz EL koja je garantovala regionalnom takmičenju jedno mesto u Evroligi u naredne tri sezone, te tri u Evrokupu.

U skladu sa tim, Skupština je dala ovlašćenje direktoru Krešimiru Novoselu i sportskom direktoru Žarku Čabarkapi da nastave i dovrše pregovore vezane za potpisivanje trogodišnjeg ugovora.
Skupština ABA je istakla da je regionalno takmičenje jedini put ka napretku, promociji i razvoju košarke na prostorima bivše Jugoslavije, te kao to ima apsolutni prioritet.
ABA smatra da liga daje ogroman doprinos afirmaciji i razvoju kvaliteta klubova iz celog regiona, ali i košarke generalno, te da je ona jedini put za učešće u najboljim evropskim takmičenjima.
U Zagrebu su zajednički sastanak imali čelnici srpskog, hrvatskog i slovenačkog saveza koji su zaključili da bi klubovi trebalo da čvršće sarađuju u razvoju košarke u celom regionu.
Saopšteno je i da su nacionalni savezi izrazili svoju punu podršku Jadranskoj ligi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve