Sport
25.04.2016. 11:52
ekspres

NOVA BOKSERSKA SENZACIJA Zver sa istoka rivale šalje kod doktora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kazahstanac je u neobičnom problemu, jer ne postoji niko ko će da ukrsti rukavice sa njim ni za pet miliona dolara

Genadij Golovkin je nakon meča u Los Anđelesu, kad je serijom munjevitih udaraca pre isteka šestog minuta odvratio od borbe Amerikanac Dominika Vejda, aktuelizovao pitanje: Ko sme meni u ring?

Vlasnik šampionskog pojasa u četiri verzije srednje kategorije (WBA, IBF, IBO i WBC) u “Forumu” je u 35. meču upisao 35. pobedu, od kojih čak 32 nokautom ili 22. u nizu. Takav je strah uneo u noge svojim protivnicima da su oni srećni kad samo sa lakšim potresom mozga da odu u noćni košmar posle meča. Čak 91.4 odsto svojih mečeva završio je nokautom i po tome je jedinstven borac u istoriji srednje kategorije.

O njegovoj desnici priča se kao o gromu. Zato WBO šampion, Bili Džo Sanders, nije pristao ni za pet miliona dolara za ujedinjenje titule. Pre će Englez pristati za pet puta manju sumu i sačuvati zdravu glavu nego ukrstiti rukavice sa Golovkinom.

Golovkin nosi nadimak "Zver sa istoka" i "Mašina za nokaute". Očito je da to znaju njegovi potencijalni rivali. U svetu boksa još se prepričava naivnost Kurtisa Stivensa, koji je pre tri godine pokušao da isprovocira Kazahstanca pa je pre njihovog meča napravio perfomans sa nazivom "Sahrana u Bruklinu". Sa prijateljima na ulicu izneo mrtvački kovčeg sa imenom Golovkina, na kome je kao datum smrti bio upisan dan njihove borbe. Iluzorno je reći da je Stivens završio kod lekara.

[embed]https://youtu.be/MpSru51EtwI[/embed]

Ring je slobodan, Genadij Golovkin čeka rivala.} else {

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve