Sport
08.03.2016. 10:33
ekspres

DOPING AFERA Šarapova gubi 100 miliona evra, za sada

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon vesti da je ruska teniserka  pala na doping testu na Australijan openu, "Najki" je prvi raskinuo ugovor a očekuje se slična rekacija i ostalih njenih sponzora

Stvari oko Marije Šarapove odvijaju se munjevitom brzinom. Najpre je reagovala Svetska antidoping agencija (WADA) koja je odmah suspendovala rusku teniserku i zvanično od 12. marta ne sme na teren do završetka celog slučaja.

Prve procene su da bi Šarapova mogla da bude suspendovana najmanje dve godine, koliko su bile kazne za ovaj vid dopingovanja.

Sa druge strane, sponzori su već počeli da joj okreću leđa zbog ovog priznanja, pa je tako kompanija "Najk" prekinula saradnju sa Mašom.

Iz svetski poznate kompanije su poručili da su "iznenađeni i razočarani", kao i da će pratiti slučaj.

Šarapova je imala saradnju sa "Najkom" još kao 11-godišnjakinja, a 2010. je potpisala osmogodišnji ugovor vredan 70 miliona dolara.

Pre dve godine ju je kompanija "Porše" proglasila za prvo zaštitno žensko lice. Procena je da će Šarapova zbog ove afere izgubiti oko 100 miliona evra, a precizniji podaci moći će da se kažu kad bude poznato koliko će ona morati da odsustvuje sa teniskih terena.

Šarapova je u ponedeljak priznala da je pala na doping testu tokom Australijan opena zbog korišćenja meldonijuma koji je sve do ove godine bio dozvoljen.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve