FUDBAL: Barselona pred savršenim prelaznim rokom

FUDBAL: Barselona pred savršenim prelaznim rokom

Youtube


Ekipa iz Katalonije je u situaciji da svoje račune svede na nulu.

Posle odlaska Nejmara, kad je kllub bio u nezavidnoj situaciji, došlo je do potpunog preokreta. Ernesto Valverde je fantastično složio ekipu i mnogo pomogao upravi kluba. On je sačekao zimski prelazni rok, gde je napravio veliki rez.

Oslobodio se Arda Turana i njegove velike plate. Đerar Delofeu i Aleiš Vidal su na izlaznim vratima, dok je Havijer Maskerano otišao u  kineski Hebeijem, samo Rafinja bi mogao na pozajmicu u Inter.

Pored ovih prodaja i cifre od 100 miliona evra, koje klub svake godine izdvoji za pojačanja, dolazi se do sledećeg zaključka. Barsa bi prodajom gore pomenutih, mogla da inkasira 90 do 100 miliona evra, a time bi račun svela na nulu. Matematika je prosta nauka.

Delofeu  u Napoli za 20 miliona (18+2), Arda Turan donosi sa bonusima do 15 miliona, a Vidal i Maskerano po 10. Zbir toga je 90 miliona, tome se pridoda 222 miliona od prodaje Nejmara.

Ako ovo izvede, Barselona bi od navedenih 300+ miliona (zarade), izjednačila svoje kupovine – Osman Dembele (105), Paulinjo (40), Semedo (30) Filip Kutinj (120) i Džeri Mina (11,5). Time će rasteretiti i budžet. Na leto bi mogla, poptuno opušteno da krene u “lov” na  Antoana Grizmana, jer svako leto ima dodatnih 100 miliona.

Potencijalno najbolja godina u istoriji klluba.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar