FUDBAL: FIFA u Atini, pominje se izbacivanje!

FUDBAL: FIFA u Atini, pominje se izbacivanje!


Grčki fudbalski savez blizu je da bude izbačen iz FIFA posle haosa na meču u Solunu kada je predsednik PAOK Ivan Savidis sa pištoljem uleteo na teren, izjavio je funkcioner najveće fudbalske organizacije Herbert Hubel.

“Grčki fudbal je došao na ivicu ambisa. Nasilja je previše, kako deca da dođu tamo gde su pištolji, bombe, baklje… To je neprihvatljivo”, rekao je Hubel.

Prekinuto je prvenstvo, posle čega je morala da reaguje FIFA i pošalje svoje funkcionere u Atinu.

“Nove mere moraju da budu prihvaćene od svih. “Gregzit” koji je izgledao daleko, više nije. Grčki fudbal je došao na ivicu ambisa”, rekao je Hubel posle sastanka u Atini sa grčkim zamenikom ministra sporta Jorgosom Vasilijadisom.

Dodatan problem je što je odluku za prekid prvenstva donela Vlada Grčke, što je prema pravilima FIFA mešanje politike u sport.

“Neophodna je nezavisnost fudbala. Sigurnost i integritet čelnika Saveza su na kocki, mora da se pronađe rešenje i dobio sam obećanje da hoće. Cilj je da fudbal pobedi, a ne oružje i pretnje. Podneće FIFA izveštaj koji neće opisati situaciju kao dobru”, dodao je Herbert Hubel.

Samo dan ranije, zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis izjavio je da je spreman za scenario “Grezgit” samo da bi se smirila situacija oko nasilja u Grčkoj na fudbalskim priredbama.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar