FUDBAL: Nejmar ništa ne može

FUDBAL: Nejmar ništa ne može


Španski mediji su plasirali novu ideju, koje odnosi na prelazak Nejmara u redove Real Madrida.

U potencijalni transfer, mogao bi da se uključi niko drugo do kompanija “Nike”. Dobro je poznato, da je glavi sponzor šampiona Evrope već dugi niz godina njihov najveći rival “Adidas”. Mada se već događalo da pre samo isteka ugovara, neki klubovi zamene nemačkog prozvođača opreme. Primeri za to su Čelzi, koji sada nosi dresove “Nike”, kao i Milan, čije dresove od sledeće sezone kreira “Puma”.

Ideja je da Real Madrid, potpiše višegodišnji ugovor sa “Nike”, u tom slučaju iz američke kompanije su spremni da učestvuju u jednom delu transfera Nejmara. Prema navodima sajta “Fudbal liks”, Real i “Adidas” trenutno pregovaraju o produžetku saradnje. Važeći ugovor se završava 2020. godine, prema kome madridski klub dobija 40 miliona evra godišnje.

Sponzor Barselone je takođe “Nike”, zbog čega je mnogima čudno zašto ne žele da pomognu katalonskom klubu. Njima to nije u interestu, već da obuhvate dva najmoćnija kluba u Španiji, koji svojim brendom obuhvataju ceo svet. Gleda se isključivo marekting i zarada, koju dva španska giganta mogu da donesu.

Može se reći, najmanje pravo glasa ima Brazilac.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar