(VIDEO) IZMENE KOJE SU PROMENILE FUDBAL: Ušli su u igru i doneli titule

(VIDEO) IZMENE KOJE SU PROMENILE FUDBAL: Ušli su u igru i doneli titule


U meču između Mančester Junajteda i Sevilje, ulazak u igru Ben Jedera doneo je pobedu ekipi iz Španije. On je postigao dva gola u razmaku od samo dva minuta.

Tim povodom, podsetili smo se izmena u proteklih 20-ak godina, koje su bile od izuzetnog značaja i donele titule.

1) Mario Gece je finale Mundijala u Brazilu 2014. godine, počeo na klupi. On je pred kraj utakmice zamenio legendarnog Miroslava Klosea, a zatim je u produžetku postigao pobedonosni gol, kojim je Nemačka po četvrti put postala šampion.

2) Čuveno finale Lige šampiona iz 1999. godine, donelo je jedan od najvećih preokreta, ikad viđenih. Bajern Minhen je tada do pred sam kraj, vodio 1:0. Tada je Aleks Ferguson u igru poslao Šeringema i Ole Gunar Solskjera. Momak po nadimku “Ubica dečijeg lica”, Solskjer postigao je odlučujući gol i doneo titulu prvaka Evrope. Pre toga je Šeringem poravnao rezultat. Ferguson je kasnije pričao da je Šeringemu rekao: “Idi i donesi nam taj gol”.

3) U finalu prvenstva Evrope 2000. godine, pobednik je odlučen “zlatnim golom”. Italijani su vodili golom Marka Delvekija od 55. minuta, ali u poslednjim trenucima meča Silvain Viltor je spasio Francuze. Usledili su produžeci, a onda je na asistenciju Viltora, David Trezege postigao gol, koji je doneo titulu prvaka Evrope Francuskoj. Prvi put nakon 1974. godine jedna zemlja je bila na evropskom i svetskom tronu. Nakon toga ukida se pravilo zlatnog gola.

4) Davne 1996. godine, Oliver Birof je doneo titulu prvaka Evrope, svojoj Nemačkoj. On je nakon ulazka u igru, prvo doneo produžetke. Zatim je postigao i “zlatni gol”, kojim je Nemačka postala šampion.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar