Sport
27.05.2019. 13:09
R.E./Index.hr

MEČ VREDNIJI OD FINALA LIGE ŠAMPIONA: "Ovo nije normalna utakmica"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Od 16 časova na teren Vemblija istrčaće fudbaleri Aston Ville i Derbija u finalu plej-ofa Čemšionšipa. Pobednik će biti bogatiji za 200 miliona evra i plasiraće se u Premijerligu.

Aston Villa je prošle godine igrala finale u kojem je izgubila od Fulama, a Derbi predvođen trenerom Lampardom  lovi povratak u najjaču englesku ligu nakon 11 godina, prenosi Index.hr.

Procenjuje se da bi pobednik ako preživi prvu sezonu u Premijerligi 2020. godine bio bogatiji za skoro 400 miliona evra od TV prava i ostalih prihoda.

"Neki će novac potrošiti na razvoj mladih igrača jer su uvereni da će im to doneti dugoročnu korist. Neki će potrošiti na transfere, neki na trenere i timove za analizu podataka", smatra sportski advokat Daniel Gej.

"Ovo nije normalna utakmica"

Finale Čempionšipa je finansijski veće i od finala Lige šampiona. Tako Totenem i Liverpul 1. jun u Madridu igraju za osam miliona evra, koliko je razlika između zarade osvajača Lige šampion i poraženog u finalu.

"Ovo nije normalna utakmica, znamo to i svi su svesni toga", poručio je Aston Vilin trener Dean Smith.

"Moji igrači imaju priliku ući u istoriju i postati legende Aston Vile. Već 15-16 utakmica smo u takvoj pozciji da smo smo morali da  idemo na pobedu i protiv Derbija neće biti ništa drugačije."

Lampardov Derbi je regularni deo takmičenja završio s dva boda manje od petoplasirane Aston Vile, a zatim je u ludoj utakmici polufinala sa 4:2 izbacio favorizirani Lids.

"Igračima ću reći da uživaju u utakmici. Vrednost utakmice je nešto na što ja ne mogu da utičem. Igrao sam mnogo finala i velikih utakmica u kojima nisam uživao. Ne želim da se mojim igračima dogodi ista stvar", rekao je legendarni Lampard.

Villa - Derby ove sezone 7:0

Ove sezone je Aston Vila slavila s 3:0 i 4:0 protiv Derbija, kluba kojeg je pobedila šest puta u poslednjih devet okršaja. I dok istorija međusobnih duela ide Vili u korist, ne ide joj podatak da je dosad izgubila pet od šest susreta na Vembliju.

Ranije su plasman u Premijerligi izborili Norič i Šefild Junaited.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve