Sport
09.05.2019. 15:10
R.E./Foto:AP

NA OVO SU ČEKALI 18 GODINA: Milvoki u finalu konferencije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kad je Boston dobio prvu utakmicu serije sa Milvokijem, njihova bivša zvezda Pol Pirs izjavila je kako je serija gotova, Baksima nije davao nikakve šanse.

Ta prva utakmica bila je jedini kiks Baksa u ovogodišnjem doigravanju.
"Promenili smo mentalni sklop. Tada nismo bili fokusirani, nismo bili svoji, ali u preostale četiri utakmice smo ušli sa drugačijim pristupom", rekao je Adetukombo.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Morry Gash)

Upravo Grk posle te prve utakmice stupa na scenu i vodi svoju ekipu do četiri uzastopna trijumfa. Milvoki je lakše od očekivanog savladao Boston, a glavni razlog za to je bio upravo Adetukombo za koga "zeleni" nisu imali nikakvo rešenje.

Za razliku od Grka, glavna zvezda Seltiksa nije bila na očekivanom nivou i nikako nije uspeo da pronađe pravi ritam, o čemu najbolje govori njego šut. U poslednjoj, petoj utakmici, bio je izuzetno loš i šutirao je iz igre 6/21. Međutim, ništa bolji nije bio ni u predhodnim utakmicama kada je šutirao 4/18, 8/22 i 7/22.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Michael Dwyer)

Međutim, Kajri je i pored loših procenata bio najefikasniji u svojoj ekipi u poslednjoj utakmici, s obzirom da su Markus Moris i Džejson Tejtum postigli po 14, a Braun 12 poena. Niko više nije bio dvocifren, što dovoljno govori o tome sa koliko su ozbiljnosti pristupili odlučujućoj utakmici.
Pobeda nad timom iz Bostona, Milvokiju je donela prvo finale Istoka posle 18 godina. Poslednji put su u finalu igrali 2001. godine kada su iz zaustavili Ajverson i njegova Filadelfija. Ovaj put Milvoki će u finalu igrati posle boljeg iz okršaja Toronto i FIladelfija, u kojem Kanađani vode sa 3:2.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve