Sport
24.04.2019. 12:22
R.E./Beta/Foto:AP

NBA: Portland, Filadelfija i Toronto u polufinalu, Lilard priredio spektakl (VIDEO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Košarkaši Portlanda pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Oklahome sa 118:115 i plasirali se u polufinale Zapadne konferencije NBA lige.

Pobedu Portlandu doneo je sjajni Demijan Lilard. On je postigao odlučujuću trojku uz zvuk sirene, a meč je završio sa 50 poena. Pri nerešenom rezultatu 115-115, sedam sekundi do kraja, Lilard je driblao loptu gotovo na sredini terena. Ispred sebe je imao Pol Džordža, koji je sve vreme očekivao kada će plejmejker Portlanda krenuti na ulaz. Međutim, dve sekunde pred kraj meča, Lilar se odlučuje za ono što je malo ko očekivao. Šutirao je gotovo sa polovine terena i pogodio. NJegov neverovatan pogodak izbacio je favorizovanu Oklahomu iz plej-ofa i progurao Portland do polufinala konferencije.
Lilarda su pratili Si Džej Mekolum i Moris Harkles sa po 17 poena, dok je Enes Kanter ubacio 13, uz isto toliko skokova. U poraženom timu najbolji je bio Pol Džordž sa 36 poena, dok je Rasel Vestbruk ubacio 29 poena, uz 11 skokova i 14 asistencija.

Portland će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Denver - San Antonio. Denver vodi sa 3:2.

Torondo - Orlando 

Košarkaši Toronta pobedili su Orlando sa 115:96 u petoj utakmici prve runde plej-ofa i plasirali se u polufinale Istočne konferencije.

Kavaj Lenard je predvodio Toronto do pobede sa 27 poena, Paskal Sijakam je dodao 24, dok je Kajl Lauri postigao 14. U ekipi Orlanda najbolji je bio Di Džej Ogastin sa 15 poena, Terens Ros je ubacio 12, a Aron Gordon poen manje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(Frank Gunn/Canadian Press via AP)

Filadelfija - Bruklin
Toronto će u polufinalu Istoka igrati protiv Filadelfije koja je prošle noći, takođe, završila posao u četvrtfinalu. Filadelfija je na svom terenu pobedila Bruklin sa 122:100 i tako slavila ukupnim rezultatom 4:1.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džoel Embid sa 23 poena, uz 13 skokova, Ben Simons je dodao 13, a Tobajas Heris 12 poena.Srpski centar Boban Marjanović je za 14 minuta na terenu postigao sedam poena, uz isto toliko skokova i četiri asistencije.

U ekipi Bruklina najbolji je bio Rondi Holis-Džeferson sa 21 poenom.

U drugom polufinalu Istoka sastaće se Milvoki i Boston.

 

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve