Sport
15.05.2019. 11:30
R.E./Beta

NEMA DURENTA, ALI TU JE KARI: Golden Stejt ubedljiv protiv Portlanda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Košarkaši Golden Stejta poveli su sa 1:0 protiv Portlanda u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su slavili pred domaćom publikom rezultatom 116:94.

Dvostruke uzastopne šampione predvodio je Stefen Kari sa 36 poena, sedam asistencija i šest skokova. Kari je takođe pogodio čak devet trojki iz 15 pokušaja.

"Znam za šta sam sposoban na parketu. Situacija je zahtevala da budem malo agresivniji i nadam se da će se tako nastaviti. Lepo je videti da lopte ulaze u koš. Nisam dobro šutirao u četiri i po utakmice u prošloj seriji, ali sada sam dobro počeo i želim tako da nastavim", rekao je Kari.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Jeff Chiu)

Karija su pratili Klej Tompson koji je postigao 26 poena i Drejmond Grin sa 12 poena, 10 skokova, pet asistencija, tri blokade i dve ukradene lopte. U ekipi nije bilo dovoljno oporavljenog Kevina Durenta, koji ima problema sa listom, ali se njegovo odsustvo nije preterano primetilo.

"Dobro je videti da Stef ima ovakvu utakmicu kada nam je najpotrebnije", rekao je Grin.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Ben Margot)

U ekipi Portlanda najefikasniji je bio Demjan Lilard sa 19 poena i šest asistencija. Po 17 poena postigli su Moris Harkls, Si Džej Mekalum i Rodni Hud, dok je Enes Kanter dodao 10 poena i 16 skokova.

"Mislim da smo odigrali užasno ali smo i dalje imali šansu u četvrtoj četvrtini. Moramo da zategnemo neke stvari, radujemo se narednom meču", rekao je Mekalum.

Druga utakmica na programu je u četvrtak uveče.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve