Sport
27.09.2018. 13:04
R.E./B92

NIKOLA GRBIĆ: "Kao kaznena ekspedicija smo i suprotstavićemo se svakom ko nam dođe na put"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Odbojkaši Srbije su napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale Svetskog prvenstva, pošto su u prvom kolu treće faze takmičenja savladali domaćina Italiju sa 3:0. Da bi se našli među četiri najbolje ekipe na planeti, potrebno je da u duelu drugog kola protiv Poljske (četvrtak, 20.30) uzmu set.

Selektor Nikola Grbić bio je ponosan na izabranike posle lekcije koju su održali Italijanima.

- Šta reći posle ovakve utakmice? Momci su odradili fenomenalan posao, eliminisali su i umirili protivnika odbranom. Igrati protiv ekipe koja se tako brani kao što smo mi to radili oduzima veliku snagu. Rezultat je pravi pokazatelj odnosa snage na terenu - blistao je Grbić.

Odbojkaši Srbije su dominirali u svim aspektima igre i sasvim zasluženo su trijumfovali.

- Takva naša igra i odličan blok stvara veliki pritisak na protivničkog tehničara, jer ne zna na koga da diže loptu, pošto su momci sve to stizali u defanzivi. Protivnika smo odbranama presekli u njihovom pokretu i naletu da pokušaju da nas stignu. Svaka čast momcima, u jednom dahu su odigrali od početka do kraja - dodao je selektor "orlova".

Naredni protivnik naše selekcije biće Poljska (četvrtak, 20.30), sa kojom se već sastajala u drugoj fazi (tada je protivnik slavio sa 3:0). Srbiji je na tom meču potreban samo set kako bi se plasirala u polufinale.

- Biće to potpuno drugačija utakmica od one kojia je odigrana u drugoj fazi. Taj poraz će biti stimulativan za sve nas. Idemo korak po korak, kao kaznena ekspedicija smo i suprotstavićemo se svakom ko nam dođe na put - istakao je Grbić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve