Sport
15.05.2019. 12:38
R.E./Foto:AP

NIKSI PONOVO TRAGIČARI: Pelikansi imali najviše sreće na lutriji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Sinoć su u Čikagu izvlačile kuglice, kako bi se utvrdio raspored izbora pikova na predstojećem NBA draftu. Pogodite, Njujork Niksi su ponovo bili tragičari.

Iako je uz Finiks Sanse i Klivlend, imao najveće šanse za osvajanje prvog pika, tim iz Njujorka nije imao sreće i gotovo je izvesno da im se neće ipuniti želja da Zion Vilijamson, sledeće sezone nosi njihov dres.

Naime, iako su pred sam početak lutrije, procentualno, imali najveće šanse za biranje prvog pika, Niksi će birati tek treći. Za razliku od njih, Nju Orleans je zaista imao sreće. Iako su pre samog izvlačenja imao svega šest odsto (sedmi po redu) šanse za osvajanje prvog pika, kuglice su se tako okrenule da će Pelikani birati prvi. Ovaj neočekivani obrt, po Pelikane je značajniji nego što se čini na prvi pogled. Naime, pre izvlačenja budućnost franšize je bila pod velikim upitnikom. Ekipa na leto gotovo izvesno ostaje bez najboljeg igrača Entoni Dejvisa, za koga će doduše dobiti pravo blago, ali koga god da dobiju u najboljem slučaju bi nadomestili Dejvisov odlazak. Međutim, dobijanjem prava da biraju prvog pika na predstojećem draftu, Pelikani biranjem "čuda od deteta" imaju mogućnost da budu jači nego ove sezone. Ovakvim spletom okolnosti budućnost franšize je i te kako svetla.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Nuccio DiNuzzo)

Nakon što su Pelikansi dobili pika prve runde stigle su brojne reakcije na adresu ove franšize, a dve koje se izdvajaju su od trenera Alvina Džentrija i osoblja Pelikansa, odnosno ljudi koji su zaduženi za prodaju karata.

 

 

Džentri je posle saznanja da će birati prvi ustao sa stolice u izviknuo "To, je**te", nakon čega se izvinio kolegama iz drugih franšiza, dok je reakcija prodavaca karata postala pravi hit na društvenim mrežama.

 

Podjednako zanimljiva priča jesu Lejkersi. Za tim iz La se predviđalo da če birati između 12. i 15 pika i imali su svega dva odsto šanse za osvajanje prvog. Međutim, spletom srećnih okolnosti Lejkersi su dogurali do čak četvrte pozicijije što je zaista fantastično s obzirom da je na predstojećem draftu zaista dosta talentovanih igrača.

 

Rezultati Lutrije:

1. Nju Orleans Pelikans
2. Memfis Grizlis
3. Njujork Niks
4. Los Anđeles Lejkers
5. Klivlend Kavalirs
6. Finiks Sans
7. Čikago Buls
8. Atlanta Hoks
9. Vašington VIzards
10. Atlanta Hoks (pik od Dalasa)
11. Minesota Timbervulvs
12. Šarlot Hornets
13. Majami Hit
14. Boston Seltiks (pik od Sakramenta)

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve