NOVAK SE IZJEDNAČIO SA FEDEREROM: Peti put najbolji na svetu na kraju godine

NOVAK SE IZJEDNAČIO SA FEDEREROM: Peti put najbolji na svetu na kraju godine

FILE - In this Sunday, Oct. 14, 2018 file photo, Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Borna Coric of Croatia in their men's singles final match in the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China. Djokovic is in electric form heading into the Paris Masters, where he is well poised to wrestle back the No. 1-ranking from longtime rival Rafael Nadal. (AP Photo/Andy Wong, File)


Novak Đoković će 2018. godinu i zvanično završiti kao najbolji teniser na planeti posle neočekivane odluke Rafaela Nadala.

Nadal, donedavno prvi na svetu, odlučio je da se posle Pariza povuče i iz Londona u kojem je trebalo da igra na Završnom mastersu.

Đoković je odustajanjem Rafe iz Pariza i svojim dobrim igrama već ranije preuzeo poziciju broj jedan, ali je Španac imao kakve-takve šanse da se vrati na “tron”, ali ne više.

Posle oduzimanja bodova sa Završnog mastersa 2017. Đoković ima 8045 (ništa mu nije oduzeto), 565 više od Rafe i 2025 više od Rodžera, te je teoretski nemoguće da ne bude “broj 1” na kraju godine.

Novaku je ovo peti put u karijeri da godinu završava kao najbolji teniser planete i to je još činio 2011, 2012, 2014 i 2015. godine i sada se izjednačio sa Federerom i Džimijem Konorsom, kojima je ovaj uspeh od ruke polazio isti broj puta. Jedini ispred njih je Pit Sampras sa šest.

Što se tiče Završnog mastersa, na njemu će sada Federer preuzeti ulogu drugog nosioca, tako da se on i Đoković ne mogu sastati u grupnoj fazi, tj. pre polufinala.

Na tom turniru su pored njih dvojice učešće obezbedili i Zverev, Anderson, Čilć, Tim, a umesto Nadala i Del Potra ušli su Nišikori i Izner. Borna Ćorić i Karen Hačanov, šampion u Bersiju, “vrebaju” svoju priliku sa strane.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar