Sport
16.02.2018. 13:00
R:E/ Ana Kotur

ODBOJKA: Aleksandar Atanasijević: " U OK "Peruđa" živim svoj san"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Aleksandar Atanasijević je srpski odbojkaš. Karijeru je započeo 2007. godine u OK “Partizan”, a od 2013. godine igra za OK “Peruđa”. Sa ovim klubom, osvojio je Prvenstvo Italije, a posle dvogodišnjeg produžetka ugovora u ovom klubu, Aleksandar je rekao da je veoma srećan i da u OK “Peruđa” živi svoj san. Za nedeljnik "Ekspres", Aleksandar je bio ljubazan i odgovorio na nekoliko pitanja.

Kada si shvatio da je odbojka ono čime bi želeo da se baviš?

Odbojku treniram od svoje desete godine. Želeo sam da se oprobam i u košarci i rukometu, ali posle nekoliko godina treniranja shvatio sam da se u odbojci najbolje pronalazim. Uživam igrajući i nikada nisam bio opterećen da moram da uspem kao sportista. Škola je bila prioritet dok nije došlo do momenta kada sam otišao u inostranstvo.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: pinterest

S obzirom na to da bavljenje sportom vuče i razna odricanja, koliko smatraš da je bitna podrška najbližih i ko je tvoja najveća podrška?

Porodica mi je najveća podrška, ali i kritika. Ne bih voleo da zvuči kao kliše, ali zaista bez njih i energije koju iz dan u dan ulažu, nikada ne bih uspeo u sportu.

Pre postignutog dogovora o produženju ugovora sa OK „Peruđa“, da li si razmišljao o nekom drugom klubu?

Ovo je moja peta sezona u OK „Peruđa“. Klub napreduje iz godine u godinu, a posle mnogo finala i dobrih rezultata konačno smo uspeli da dođemo i do trofeja. Jednostavno bi bilo glupo otići iz kluba u kom se osećam kao kod kuće i u kom proživljavam najlepše momente svoje karijere. Srećan sam što ću imati priliku da se još dve godine nadmećem sa najboljim igračima i ekipama na svetu. Odlazak nije nikad bio opcija, jer živim svoj san.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: pinterest

Posle finalnog turnira Kupa Italije, dobio si priznanje najkorisnijeg igrača (MVP). Da li si se nadao tome?

Smatram da u sportu nema nadanja. Jednostavno daješ sve od sebe svakog dana i trudiš se da napreduješ i tako dolaziš do rezultata. Priznanje mi znači, ali isto tako je moglo da pripadne bilo kome od mojih saigrača, jer smo zajedno dali ogroman doprinos pobedi.

Koji poraz na terenu ćeš zauvek pamtiti?

Ima ih dosta, ako moram da izdvojim to bi svakako bili porazi u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016. Svi smo želeli da igramo na najvećem takmičenju na svetu, ali u tom trenutku su druge ekipe igrale bolje od nas.

Nabroj mi najznačajnije uspehe koji si postigao u svojoj odbojkaškoj karijeri.

Najznačajnije su medalje osvojene sa reprezentacijom: srebro u Svetskoj Ligi, Evropsko zlato i dve Evropske bronze. San mi je osvajanje skudeta - najprestižnijeg trofeja.

Igraćeš kao reprezentativac Srbije u ovogodišnjoj Ligi nacija. Kada počinju pripreme i da li imaš neka očekivanja? (Kada počinje Liga nacija u odbojci?)

Čeka nas teško leto. Pre svega treba da stigne poziv od selektora pa će onda biti momenat da se priča o reprezentaciji. Trenutno razmišljam samo o klupskoj sezoni.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: youtube

Ovog leta, od 7. do 28. jula organizuješ sa Nikolom Rosićem “Play Volley kamp” za decu. Kakva su očekivanja?

Ovo će biti treća godina za redom kako se održava “Play Volley kamp” – jedan od najboljih na svetu. Uneli smo puno energije i truda da bi kamp napravili. Vrhunski treneri, igrači, uslovi, samo su deo onoga što nas očekuje u Kragujevcu.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve