Sport
10.05.2019. 11:50
R.E./Foto:AP

ODLUČIĆE MAJSTORICA: Sjajni Jokić nedovoljan za pobedu Denvera

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Košarkaši Denvera propustili su meč loptu u Portlandu. Blejzersi su pobedom nad Nagetsima(119:108) izjednačili na 3:3 i tako izborili sedmi meč polufinala Zapada NBA plej-ofa.

U redovima Nagetsa ponovo je najbolji duo Jokić-Marej. Srpski reprezentativac je za 37 minuta na terenu ubacio 29 poena, uz 12 skokova i osam asistencija, dok je Amerikanac dodao 24 poena uz deset skokova, a pratio ih je i Pol Milsap sa 17 postignutih poena.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Thomas Boyd)

Na drugoj strani Portland je do pobede vodio Demijan Lilard sa 32 poena, od kojih je 17 postigao u trećoj četvrtini, Si Džej Mekalum je dodao 30, a Rodni Hud 25 poena.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Zb5bPXJi9Bg
Nagetsi se sada vraćaju kući i pokušaće u noći između nedelje i ponedeljka da slave u majstorici čime bi izborili prvo finale konferencije još od 2009. godine.

Pobednik ovog duela u finalu Zapada će igrati protiv boljeg iz serije Golden stejt - Hjuston. Voriorsi vode sa 3:2, a naredni meč na programu je u noći između petka i subote.

 

Priču o životu Pol Pirsa možete pročitati ovde. 

 

Lepo je videti da samostalno hoda 

Jokić i Nurkić su nekadašnji saigrači i znaju se još od perioda ABA lige, pa je tako srpskom košarkašu bilo drago da ga vidi da je već na nogama.

"Želim da kažem da mi je drago da vidim Nurkića zdravog. Vratio se, znam da je imao tešku povredu. Mi smo u istoj konferenciji, rivali, ali za mene je lepo videti ga da hoda samostalno u tako kratkom periodu", rekao je Jokić posle utakmice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve