Sport
15.05.2019. 18:48
R.E./Beta

Pero Antić na čelu Makedonske košarkaške federacije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Najtrofejniji makedonski košarkaš Pero Antić danas je jednoglasno izabran za predsednika Makedonske košarkaške federacije (MKF).

Antić (36) je bio jedini kandidat, dobio je maksimalnih 27 glasova prisutnih članova izborne Skupštine MKF, a na mestu prvog čoveka federacije zamenio je Petra Naumoskog.

Antić je izjavio da je je njegova ideja da sastavi snažan tim sportista i ljudi iz biznis sektora, "da svi zajedno rade na podizanju makedonske košarke i vraćanju optimizma u ovaj sport".

"Svakako da sam srećan, ali iskreno malo mi je čudno u ovoj ulozi. Prioriteta ima mnogo, od razvoja omladinske košarke, do jačanja lige i vraćanja reprezentacije tamo gde želimo da bude – redovan učesnik velikih takmičenja", rekao je novi predsednik MKF Pero Antić.

Bivši makedonski reprezentativac je sa državnim timom osvojio četvrto mesto na Evropskom prvenstvu 2011. godine, a tokom karijere je između ostalog tri puta osvojio Evroligu, a igrao je i u NBA ligi.

Dosadašnji predsednik MKF Petar Naumoski je zahvalio saradnicima i svima koji su ga podržavali u protekle četiri godine, rekavši da su "zajedno doneli mnogo promena, pozitivnih i u interesu košarke".

"Možda će neko da kaže da je moglo i više, ja ću reći da uvek može bolje i više, međutim uveren sam da je ovo maksimum sa ingerencijama koje ima MKF i rukovodstvo", rekao je Naumoski, čije su poteze tokom mandata neki klubovi često osporavali, pa čak i neuspešno pokušavali da ga smene.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve