PLATIO CENU ALBANSKOG ORLA: Behrami izbačen iz reprezentacije Švajcarske!

PLATIO CENU ALBANSKOG ORLA: Behrami izbačen iz reprezentacije Švajcarske!


Selektor švajcarske fudbalske reprezentacije Vladimir Petković izbacio je iz nacionalnog tima Valona Behramija, koji tvrdi da se radi o političkoj odluci, čime je potvrdio da je u nacionalnoj selekciji došlo do podele prouzrokovane slavljem “dvoglavim orlom” od strane Džerdana Šaćirija i Granita Džake. Prenosi Blic.

Švajcarski mediji su preneli da Behrami, koji igra za italijanski Udineze, jedan od nekoliko reprezentativaca albanskog porekla, neće više biti deo švajcarske nacionalne selekcije, što je i sam doskorašnji reprezentativac potvrdio.

Preko Tvitera, Behrami je poručio: “Završena je moja međunarodna karijera”, i to uz crno-belu fotografiju, što uopšte nije uobičajeno za objave na društvenim mrežama, no “umrlica” je ujedno i njegova potvrda konačnog rastanka.

Švajcarski mediji tvrde da je razlog za izbacivanje iz tima uloga Behramija u reprezentaciji, pošto u svlačionici ima “preveliku moć”. Sve je, međutim, počelo odmah po ispadanju “švajcaraca” sa Mundijala, kada je Granit Džaka izrazio ogorčenost zbog odsustva podrške Saveza posle “incidenta sa albanskim orlom”.

Međutim, selektor Vladimir Petković ističe da se “radi o taktičkoj odluci”, ne želeći da se u ovom trenutku upušta u dublju analizu.

Portparol Fudbalskog saveza Švajcarske Marko fon Ah potvrdio je medijima da je bilo razgovora između trenera i Behramija, u kojem je tema bila budućnost igrača, ali je naglasio “da nije bilo reči o isključenju”. Behrami, međutim, tvrdi drugačije:

“Petković me je pozvao. Najpre sam pomislio da se radi o normalnom razgovoru, ali je selektor odmah rekao da sam isključen iz tima”, preneo je dosadašnji reprezentativac.

On je izrazio uverenje da se radi o političkoj odluci selektora.

“Nakon Svetskog prvenstva bilo je nekih događaja koji mi se nisu svideli”, objasnio je on ne želeći da navodi o čemu je reč, ali je ukazao da se radilo o nečemu što je u suprotnosti sa idejom jedinstva ekipe.

Poslednjih nedelja došlo je do podele u nacionalnoj selekciiji koja mu se nije svidela. Na pitanje da li je uzrok tome slavlje Šaćirija i Džake na utakmici protiv Srbije sa dvoglavim albanskim orlem, Behrami je odgovorio jasno sa “da”.

“Mi smo sve momci koji žele da idu istim smerom. Mladići koji žele da učine Švajcarsku ponosnom”, rekao je on.

Behrami je kritikovao pokretanje diskusije o isključenju dvojnih državljana iz nacionalnih selekcija. Kako navodi “Noje ciriše cajtung” – sada plaća cenu.

“Umesto da zbog čitave problematične situacije oko ispadanja sa Mundijala (koju je razotkrilo javno obraćanje Granita Džake o “stavovima iz kamenog doba, umesto očekivane podrške”, prim. prev.) bude žrtvovan generalni sekretar Aleks Mišer, žrtvovan je Behami. To bi mogao da bude fatalni signal”, piše ovaj list u komentaru pod naslovom “Fudbalski savez je izgubio kontrolu”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar