Sport
25.04.2019. 16:12
R.E./Index.hr/Foto:Shutterstock

POVRATAK KUĆI: Juventus pozvao Bufona da se vrati u Torino

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Jedan od najboljih svetskih golmana svih vremena, legendarni Gigi Bufon, na kraju sezone će verojatno napustiti PSG nakon samo jedne sezone koju je proveo na Parku prinčeva.

Premda Parižani imaju mogućnost 41-godišnjem golmanu produže suradnju za još jednu sezonu, najvjerojatnije to neće napraviti, već traže novog golmana, a Bufon će, izgledno je, završiti fantastičnu karijeru.

 

Gigijev povratak kući

Kako piše Sportmediaset, Gigi neće napustiti fudbal. Italijani su uvereni da će se Bufon odmah na leto vratiti u svoj Juventus i tamo preuzeti jednu od direktorskih fotelja. Stara dama je to ponudila legendarnom golmanu, a na njemu je samo da pristane.

 

 

Buffon je nedavno priznao da će Juventus uvek biti u njegovom srcu, ali da ga je PSG vratio u život.

Bufon je proveo 17 godina u Juventusu pre nego što se prošlog leta priključio PSG-u i zahvalio se što su mu ponudili još jednu šansu da osvoji jedini trofej koji mu je ostao neispunjen san – Ligu šampiona.

"Moja avantura u Francuskoj je za sada prelepo iskustvo. Ljudi možda misle da nisam ozbiljan, ali samo učenje novog jezika podiglo me je na viši nivo. Zašto PSG? Zato što sam im stavio na raspolaganje čitavo svoje fudbalsko znanje. Kad je u pitanju moja budućnost, ja još uvek sanjam. A kada sanjate u 41. godini nađete se u mnogim situacijama", rekao je nedavno jedan od najvećih svih vremena i čovek koji je ostao možda jedini ''živi primerak'' romantizma u modernom fudbalu.

 

Kad je 19. novembra 1995. tadašnji trener Parme Nevio Scala imao hrabrosti, ali i vizije da 17-godišnjeg dječaka postavi na gol protiv aktualnog evropskog vicešamšiona Milana, koji je predvodio strašni George Weah, verojatno nije ni slutio da je ta odluka u dobroj meri odredila budućnost fudbala.

 

https://www.youtube.com/watch?v=0h8A__giezY

 

Jer tadašnji klinac na golu Parme zvao se Đanluđi Bufon. U toj je utakmici useo svoju mrežu sačuvati netaknutom, a kroz sledeće 23 godine ispisao je neke od najljepših stranica istoriji najvažnije sporedne stvari na svijetu. Gigi nije samo jedan od najboljih golmana svih vremena, on je sama suština fudbala, jedan od posljednjih fudbalskih romantika te netipičan nogometaš zbog kojeg su generacije zavolele ovu predivnu igru.

 

Samo Liga šampiona nedostaje

U fudbalu je osvojio sve. Zapravo, skoro sve. Bufon je bio svetski prvak, titule prvaka Italije više ne može ni izbrojati, ove sezone je uzeo i titulu prvaka Francuske, ali mu je Liga šampiona izmakla tri puta. Godine 2003. protiv Milana, 2015. protiv Barcelone i prije dvije godine protiv Reala.

Nedavno je došao na Park prinčeva pokušati još jednom. Nije uspio, ali nema zbog čega žaliti. Gigi je svoje odavno napravio i fudbal mu je na tome zahvalan.

 

 

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve