PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE MIJAILOVIĆ: “Partizan glumi žrtvu zbog ličnih interesa njegovih funkcionera”

PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE MIJAILOVIĆ: “Partizan glumi žrtvu zbog ličnih interesa njegovih funkcionera”


Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović izjavio je da je taj fudbalski klub danas stabilan i uspešan zahvaljujući pametnoj sportskoj i poslovnoj politici, a isto je poželeo i Partizanu, ali da ne prihvata spinovanje javnosti “večitog” rivala.

“Crvena zvezda je stabilan i uspešan klub, pre svega zahvaljujući pametnoj sportskoj i poslovnoj politici. Isto želimo da to bude i Partizan, ali ne možemo da prihvatimo spinovanje javnosti da Partizan ne može da se razvija zato što im to ne dozvoljava neka viša sila ili zato što je Crvena zvezda državni projekat”, naveo je Mijailović u izjavi dostavljenoj novinarima.

Mijailović je naveo da je imao obavezu da se kao predsednik najvećeg kluba na Balkanu obrati i ukaže na neke negativne stvari koje već duži period dolaze iz tabora “večitog” rivala.

“Ne nameravam da dolivam ulje na vatru jer nisam takav čovek, ali funkcija koju obavljam me obavezuje da ukažem na spinovanje javnosti i nesportski projekat koji je osmišljen od strane Partizanovih čelnika”, kazao je Mijailović.

Istakao je da raspirivanje navijačke strasti, širenje mržnje i iznošenje neistinja i predstavljanje da je Partizan žrtva, s sve zbog ličnih interesa funkcionera tog kluba, Crvena zvezda ne može i neće da dozvoli.

Mijailović je kritikovao izjavu golmana Partizana Vladimira Stojkovića, koji je posle derbija rekao da ga je sramota što je Srbin i da će se odreći srpskog pasoša, što nije učinio.

“Nedopustivo je da golman Partizana, koji je i golman srpske reprezentacije, onakvom izjavom potpiruje ionako raspaljene navijačke strasti samo zbog jedne sudijske odluke, koja dan kasnije, utvrdjeno je čak nije bila ni sporna”, dodao je predsednik Zvezde.

Ocenio je da je gol Ričmonda Boaćija “čist kao suza” i da je uveren da izjava Stojkovića “nije samo iz njegove glave, nego plod orkestrirane kampanje koju Partizanovi čelnici već duži period sprovode da bi od sebe napravili žrtve i na taj način opravdali svoju nesposobnost da rukovode jednim velikim klubom kao što je Partizan”.

“Nemamo mi ništa protiv da se oni brane kako znaju i umeju, ali nećemo dozvoliti da u to petljaju Crvenu Zvezdu, klub kome se danas istinski divi čitava Evropa, kako zbog sportskih tako i poslovnih rezultata. Svedoci smo besomučne kampanje koju sprovodi Tv Partizan u svojoj emisiji Partizanov vesnik, a sve sa ciljem da se u javnosti predstavi da je Crvena zvezda favorizovana od strane države, kako finansijski tako i sportski”, rekao je Mijailović.

Po njegovim rečima, Crvena zvezda je najtransparentnija kompanija u Srbiji, koja posluje u skladu sa zakonom i koja je na ime poreza uplatila u budžet republike Srbije 15 miliona evra u poslednje četiri godine, a od novca prihoduje najvećim delom iz inostranstva

“Pri tome, jedini sponzor kojeg imamo od države jeste Telekom sa ugovorom od 1,2 miliona evra, koliko ima i Partizan. Istina je da imamo i sponzorski ugovor sa ruskom kompanijom Gazprom vredan četiri miliona evra, ali je i istina da mnogi klubovi širom Evrope ulažu stotine miliona evra pokušavajući da se plasiraju u LIgu šampiona pa im ne uspeva, a Crvena zvezda je to uspela, a u isto vreme vraćajući ogromne nasleđene dugove”, kazao je Mijailović.

Dodao je da ne želi da pominje “kako loš tretman” ima Crvena zvezda u Fudbalskom savezu Srbije i “kakve negativne posledice iz tog odnosa proizilaze po klub već duži period”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar