Sport
22.02.2018. 09:40
R:E/ telegraf.rs

RUKOMET: Skandal u srpskom rukometu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na proteklom EP u Hrvatskoj, naš tim je zauzeo 12. mesto. Selektor je prema pravilima, podneo kompletan izveštaj svih dešavanja i apostrofirao nedisciplinu igrača.

Glavne optužbe ide na račun sledećih igrača: Petar Nenadić, Darko Đukić, Dobrivoje Marković i Nemanja Zelenović. On je naveo u izveštaju, da su se pomenuti igrači provodili u Zagrebu, dok su neki rezervisali karte za povratak još tokom prvog kruga.

"Neoprijatnim iznenađenjima nije bilo kraja. Pre odlučujuće utakmice sa Islandom Petar Nenadić se izjasnio putem intervjua danskoj televiziji da više neće nastupati za reprezentaciju. Istovremeno sam saznao da je sedam igrača rezervisalo avionske karte za povratak u Beograd nakon prve faze takmičenja", piše u izveštaju. 

Uz to je dodao, da ga je potpredsednik Rukometnog saveza Dragan Škrbić provocirao pred stručnim štabom, a da mu se potom izvinio, što je prihvaćeno od strane selektora. Oglasili su se i igrači, koji tvrde obrnuto.

"Ništa od toga nije istina. Ja nijedno veče nisam izašao. To može da potvrdi moj cimer Nemanja Ilić, kao i Petar Nenadić, s kojim sam svako veče sedeo u sobi. Ni on nije izlazio. Upire prstom u nas, a mi smo bili najbolji strelci u kvalifikacijama i odveli Srbiju na Evrospko prvenstvo" , istakao je Žukić i nastavio.

"Neka selektor pokaže tu potvrdu od hrvatske policije da su nas čuvali ali sam siguran da je nema". 

Srbija je na takmičenju zabeležila samo jednu pobedu, koja je bila dovoljna za prolazak u drugi krug.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve